"Een luchtige en mysterieuze hommage aan het leven." Release full album 'Playing For Oscar' op 19 april

SUWI presenteert 'Sterven', de eerste single van hun nieuwe album 'Playing for Oscar' dat midden april verschijnt via W.E.R.F. Records. De drie muzikanten van SUWI grooven voor je, zingen voor je en houden van je dankzij deze luchtige maar mysterieuze hommage aan het leven zelf. Ben je klaar om een beetje te sterven?

Beluister single

SUWI, met haar sterke live reputatie, bekend om het zoeken en vinden van haar publiek, laat half april haar derde studioalbum op u los. Playing for Oscar' is de ontembare kracht van de natuur die tot u spreekt, de romantiek van ‘sterven is beseffen dat je leeft’. Die uit zich met de lichamelijke ervaring die groove is en de sereniteit en eenvoud die we al van hun vorige albums kennen. De toevoeging van tekst en zang is op dit album de meest opvallende evolutie in hun sound. Cyriel Vandenabeele, fervent lezer en transcribeerder van film-, serie- en gamemuziek levert de composities aan waarna ze zich als trio, met Mattias Geernaert op bas en Elias Devoldere op drums, overgeven aan het moment waardoor de magie kan zegevieren. Ook op deze plaat resulteert dit in de spontane en oprechte uiting die liefde is. Denk aan Jimi Hendrix, Gerard Reve en Mariokart64.

SUWI heeft een aantrekkelijke, gevoelige energie. Ze houden het simpel met lichtvoetige melodieën en nonchalante grooves en overweldigen u met vuur en stilte. Denk daarbij aan Jimi Hendrix en Connan Mockasin. Ze triggeren uw visuele verbeelding vanuit hun universum van blauw en roze. Ze zijn alledrie zeer aanwezig in de Belgische muziekscene. Hun vriendschap is veel ouder, maar hun muzikale Eureka kwam er vijf jaar geleden op een magische improsessie in hun thuisstad Gent. Sindsdien hebben ze het publiek weten te winnen op festivals, clubshows, maar ook de meest intieme setting in België en Portugal. Hun eerste album 'SUMI' (2020) is het product van een live sessie. Na dit succes volgde snel hun tweede album 'French with Simona' (2021). De release van hun derde album 'Playing for Oscar' is gepland in de lente van 2024. SUWI = band met leden van Nordmann, Kosmo Sound en Robbing Millions.

LIVE:
2 maart, Zappa, Oosterzele (try-out)
19 april, KAAP, Brugge
20 april, N9, Eeklo
3 mei, Hnita Jazz Club, Heist-op-den-Berg
15 mei, Democrazy, Viernulvier (Balzaal, Vooruit), Gent
23 mei, Blikfabriek, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over