Tweesterrenchef Bart Desmidt van Restaurant Bartholomeus in Knokke houdt van een pure productkeuken. In de nieuwe njam!-reeks "Ware Delicatessen" gaat hij, vanaf 28 november, aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd: kreeft, truffel, sint-jacobsvruchten, krab, oesters, schelpjes en kaviaar.

In deze 6-delige reeks maakt de chef geen high-end gerechten maar combineert hij deze kostbare ingrediënten tot verschillende gerechten die voor iedereen ‘haalbaar’ zijn in beperkte tijd en zonder gebruik te maken van gesofisticeerde keukenapparatuur. Dus op en top feestgerechten die iedereen kan maken.

Bovendien geeft Bart heel wat productinfo over de diverse delicatessen. Erg handig voor wie uit foodshoppen gaat!

Ware Delicatessen, vanaf 28 november om 20u40 nieuw op njam! Bekijk de trailer hier

Elke aflevering staat in het teken van één ware delicatesse. De chef laat zich inspireren en maakt 3 tot 4 gerechtjes. Het resultaat is telkens een feestwaardig hapje, een voorgerecht of tussengerechtje, maar net zo goed kan het een hoofdgerecht zijn of een heerlijk soepje. Deze week gaat hij aan de slag met de ware delicatesse: Kreeft

  • Gerecht 1: bouillion van kreeft
  • Gerecht 2: kreeft met Gyoza
  • Gerecht 3: kreeftenstaart met spinazie
  • Gerecht 4: gegrilde kreeftenstaart

Verder komen deze delicatessen nog aan bod: Kreeft (28/11) - Truffel (5/12) - Sint-Jacobsvrucht (12/12) - Krab (19/12) - Oesters en schelpjes (26/12) - Kaviaar (2/1)

Over Bart Desmidt

Als kleinzoon van een visser en chef van een restaurant met ‘zicht op zee’ zou je verwachten dat vis een voorname rol speelt in de keuken van Bart Desmidt. Dat is ook zo, maar zijn palet is toch veel breder. Vlees of vis, maakt niet uit voor deze ‘selfmade man’. Wat telt is de kwaliteit van het product en het seizoen. Hij zweert namelijk al meer dan twintig jaar bij de beste producten en dat ontdek je in "Ware Delicatessen".

Meer info www.restaurantbartholomeus.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: