De meeste mensen zeggen dat als je alles dubbel ziet, je teveel gedronken hebt. Nochtans buiten wat fruitsapjes had ik niets gedronken in de suite. Toch zag ik menige BV's dubbel in "de concierge woning van het Sportpaleis". Een originele benaming van Alex Agnew voor de Lotto Arena. Maar was het wel degelijk Alex Agnew? Of was het Guga Baul, de imitator uit het programma Tegen De Sterren Op.

Even was er paniek in het publiek toen Annemie Struyf (Nathalie Meskens) het podium betrad. Zij was namenlijk in het gedacht van een monoloog op te voeren, die ze al heel hard had ingekort, van vier uur! Al een geluk kwam Zuster Catharina net op tijd om haar van het podium te plukken zodat de show zonder haar kon verder gaan. Eén keer nog verstoorde ze de show door ergens een stekker uit te trekken, jammer genoeg op een nogal pikant moment...

Veel twijfels reisden op tijdens de show. Zoals de moment waarop Yani Kazalski (Chris van Espen) de mensen uit het publiek keurde, hij liet verschillende mensen opstaan en keurde hen op zijn gekende lieve manier. De laatste die hij afkeurde met de opmerking "Die kleuren, precies 50 tinten beige" leek toch wel heel verdacht veel op zijn eigen spiegelbeeld.

Ook onze Belgische Justin Bieber mocht niet ontbreken! Hij brak in de show helemaal door tot in Amerika en mocht een liedje zingen met Rihanna (Clara Cleymans). Al had hij niet echt door dat Rihanna een beetje met hem de spot dreef. Ook deed Ian Thomas (Jonas van Geel) mee aan de nieuwe talentenjacht: "So you think The voice Got talent vs Waes". Hij bracht een nogal speciale rap. De jury, Natalia, Sergio Herman en Elke Vanelderen waren niet echt wild van zijn act, hij mocht dan ook niet door naar de volgende ronde. Van de kandidaat die hierop volgde waren ze echter laaiend enthousiast, nl. "de Bomma van Familie", zij bracht een verbazingwekkende dansact, waarmee ze het hoofd, en nog enkele andere delen, van Sergio helemaal op hol bracht.

Een ander spelprogramma was de "Slimste Mens ter Wereld". Hier namen Tom Waes, Simonneke uit Thuis en Bart de Wever het tegen elkaar op. Erik van Looy kreeg de moeilijke opdracht om geen vragen te stellen met de woorden "Koen Wauters, Frank, Thuis en iets van eten", de opdracht was dan ook iets te moeilijk waardoor hij er niet in slaagde. Het bevallige jurylid Davy Brocatus (Walter Baele) probeerde meermaals Erik er op te duiden dat hij het niveau moest opkrikken.

Uiteraard mogen we enkele bekende gasten niet vergeten. Geert hoste kwam een voor een grappige noot zorgen, Herman Van Rompuy bracht een speech gericht aan de Europese Unie, Bartel van Riet gaf een striptease (waar menig vrouwen in het publiek helemaal wild van werden), Balthazar Boma en Markske kwamen iets vertellen over hun film en Jan Becaus gaf ons samen met Greet de Keyser nog een update live vanuit Amerika over Barack Obama.

Tegen De Sterren op en muzikale acts, het gaat goed samen. Zo konden we onder andere genieten van het Klagerfestival. Christoff, Garry Hagger, Dana Winner, Lindsay en Laura Lynn bezongen de 'goede dingen' in onze maatschappij. Ook Stromae kwam met zijn grootste hits even langs. Hij bracht zelf twee eregasten mee, nl. Koning Filip en Delphine Boël, zij zongen "Formidable" en "Papaoutai". Ook Marco Borsato, Natalie, Slons dievanongs, Ozark Henry en Amarayllis brachten één of enkele van hun hits. Vervolgens was er ook nog een zangduel tussen Lady Gaga en Natalia, zij brachten "Pokketeef vs Poke your face". De Hetero's (beter bij ons gekend als de Romeo's) bezongen hun eigen libido en K3 bracht een groot deel van hun hits in een remake over hun drankprobleem. Ook ons 150 jaar oude duo Nicole & Hugo was uiteraard ook weer van de partij. Will-I-Am Vermandere (Ivan Pecnik) en Algonde Bitch (Tine Embrechts) brachten verschillende West-Vlaamse versies van bekende songs. Hun zangstonde werd abrupt verstoord door Miley Cirus (Ella Leyers) die de zaal binnenvloog op een discobal in haar ondergoed. Vermandere hield er net geen hartstilstand aan over... Als afsluitende act hadden we nog Selah Sue ft Regi. Zij brachten een versie nieuwe versie van de "Regi-Style".

Het was een prachtige show met toch wel een dikke pluim voor de cast die ons een hele avond heeft laten lachen! Een warm applaus voor: Nathalie Meskens, Jonas van Geel, Guga Baul, Clara Ceymans, Ella Leyers, Chris van Espen, Ivan Pecnik, Tine Embrechts en Walter Baele.

Voor diegene die nog graag de show hadden gezien heb ik goed en slecht nieuws. Het stuk speelde vier keer in de Lotto Arena, maar helaas zijn deze helemaal uitverkocht. Hopelijk komt er snel een nieuwe show! Maar het goede nieuws is dat Tegen De Sterren Op elke woensdag om 20.35 te zien is op VTM!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tegen De Sterren Op live
Datum: 
1 maart 2014
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen
Meer over