VRT

‘Hopelijk zullen mijn zangprestaties niet verhinderen, dat er veel geld in het laatje komt van de stortkinderen’

Identiteitskaart
Viv Van Dingenen
Geboortedatum: 16 augustus 1965
Woonplaats: Tessenderlo

Biografie
Viv was acht jaar lang Véronique in ‘Thuis’. Die rol was een echte uitdaging want Véronique tuimelde altijd van het ene avontuur in de andere straffe verhaallijn. Viv studeerde logopedie en werkte enkele jaren als logopediste. Maar het acteren jeukte en ze ging alsnog drama studeren aan het conservatorium van Brussel. Na haar proclamatie begon ze bijna meteen bij ‘Thuis’. Daarnaast deed ze regelmatig een gastrol in een tv-reeks zoals ‘Flikken’ en ‘Stille Waters’. Ze was de psychiater in ‘De Indringer’ en werkte mee aan de kortfilm ‘Luna’s Paradise’ van Pascale Bal. Dit najaar kan u haar zien in de langverwachte Eén-dramaserie ‘Katarakt’.

Muzikaal verleden
Zangervaring heeft Viv niet. Performen, daar heeft ze zich ooit wel al aan gewaagd! In haar tijd aan het Conservatorium vormde samen met klasgenoten Britt Van Der Borght en Vicky Florus een playbackgroepje, waarmee ze hilarische discoacts te berde brachten. Abba-liedjes, pruiken, foute pasjes: alles er op en er aan! Bij ‘Steracteur sterartiest’ staan Britt en zij apart op het podium. Of Abba, pruiken en foute pasjes er deze keer ook aan te pas zullen komen, zien we in november…

Goed Doel
Viv trok deze zomer met goede vriendin Lien Van De Kelder en de Vlaamse vzw Stortkinderen naar Cambodja. Ze bezochten de vuilnisbelt van Phnom Pehn en zagen er de vele kinderen die daar hun dagen doorbrengen, zoekend naar dingen die nog iets zouden kunnen opbrengen. Daarna bezochten ze een tehuis dat zich het lot van die kinderen aantrekt. Dankzij de structurele financiële steun van Stortkinderen hebben een 23-tal kinderen daar een dak boven hun hoofd, hebben ze voldoende eten en kleren en kunnen ze naar school. Na de trip besloten Viv en Lien dat ze elk een kind financieel wilden steunen. Viv trekt dat engagement door naar ‘Steracteur sterartiest’ om zo nog meer kinderen te helpen. De kinderen worden groter en Stortkinderen wil hen niet laten vallen als ze 18 zijn, omdat de kans groot is dat ze dan alsnog in de prostitutie of criminaliteit terecht komen. Ze willen hen laten verder studeren en financieel ondersteunen tijdens die periode. Met 25 000 euro kunnen ze dit voor een deel van de groep waar maken.

Steracteur sterartiest: elke vrijdag om 20.35 uur op Eén. Vanaf 9 november.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: