Stefanie Callebaut, zangeres van de Kortrijkse groep SX, gaat op 12 december van start met wellicht één van de grootste uitdagingen van haar leven. Ze daagt zichzelf uit om in 11 dagen tijd een rit van 5500 km af te leggen met haar vurige oranje Triumph Tiger motor. Op de kaart van Europa zal je zien dat haar route een tekening vormt. Ze tekent een been. Vanuit Kortrijk vertrekkende zal ze de winterse Alpen trotseren, de Mont Blanc oversteken en van daaruit de laars van Italië rijden. Om het been helemaal te kunnen tekenen heeft ze jullie hulp nodig. Elke euro die jullie doneren stuwt haar 1 km dichter bij het vervolledigen van de tekening en tevens 1 euro dichter bij de mogelijkheid een kind gelukkig te maken met een sportprothese ter waarde van 5500 euro. Als alles goed gaat zal Stefanie op 24 december om 10 uur 's ochtends aankomen bij Studio Brussel te Kortrijk met een bedrag van 5500 euro en hopelijk veel meer, want omdat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te sporten gaat alles boven dit bedrag naar 'To Walk Again vzw'!

"Het goede doel dat ik in eerste instantie een hart onder de riem zal steken is 'Octopus', een organisatie die kinderen met slechts 1- of zelfs geen benen voorziet van 'een blade-prothese'. Dit is een speciaal ontwikkelde sportprothese die ervoor zorgt dat kinderen alle bewegingsvrijheid krijgen om eender welke sport te gaan beoefenen. Zo'n prothese kost 5500€ en wordt helaas niet terugbetaald door ziekenfondsen. Mijn doel is om 5500km te rijden en hierbij dus minstens 1 kind van een zogenaamde 'blade prothese' te kunnen voorzien. Elke euro die ik binnenhaal brengt me dus 1km dichter bij mijn einddoel. Alles wat ik boven dit vooropgestelde bedrag inzamel, gaat naar To Walk Again vzw. "

Mathis, Stefanie's muze

Mathis (9jaar, uit Ieper) kreeg in november 2015 als eerste een sportprothese via Octopus. Dankzij deze 'Blade-Prothese' kan Mathis nu fietsen, is hij aangesloten bij de zwem- en atletiekclub en neemt hij deel aan loopwedstrijden waar hij ondertussen al heel wat medailles mee naar huis mocht nemen.

"Mathis zal ook degene zijn die me staat op te wachten bij mijn aankomst met de moto bij Studio Brussel in Kortrijk om dan samen met mij de opbrengst te overhandigen."
Lees en bekijk hier het verhaal van Mathis: http://www.octopus34.be/nl/de-kinderen-die-een---prothese-kregen

De voorbereidingen en het hele avontuur zelf kan je online mee volgen! Hou de Instagrampagina van Stefanie en het Facebook event 'De Warmste Laars Van Italië' in de gaten...

Vooraleer Stefanie Callebaut op haar motor springt, staat ze dit jaar met haar band SX nog op het podium van volgende zalen:

SX LIVE

  • 4.12 - Paradiso, Amsterdam (NL)
  • 6.12 - De Zwerver, Leffinge
  • 7.12 - De Roma, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: