‘Empty World’ is de 2de single uit Stef Kamil Carlens veelgeprezen solodebuut ‘Stuck In The Status Quo’. Een opgetogen ritme en levendige blueslicks staan haaks op de donkere thematiek.

Is happiness an illusion or something you can grab with both hands? A strange creature in the night, a ghost travelling the land? Is it a chemical reaction or a poem in the wind? Is it the cry of the people ever since time began?

BEKIJK HIER DE VIDEOCLIP

Met ‘Empty World’ schreef Stef Kamil een pakkend afscheid aan zangeres Yasmine. “De dood hoort nu eenmaal bij het leven, maar in haar geval kon ik het echt niet vatten. Ze was mooi, succesvol en iedereen zag haar graag. Hoe kan het dan dat zo iemand geen houvast meer vond in de wereld en geen andere optie zag dan eruit te stappen? Ik vond het hartverscheurend dat haar verhaal zo vroeg stopte, ook al omdat je voelde dat ze haar beste werk nog moest maken.”

Het zijn niet de gemakkelijkste onderwerpen die in ‘Stuck In The Status Quo’ aan bod komen, maar precies omdat ze Stef Kamil zo na aan het hart liggen, is hij erin geslaagd er een authenticiteit in te stoppen waar het in veel hedendaagse popmuziek aan ontbreekt. Intiem en persoonlijk, maar tegelijk toch universeel en geschikt voor grote podia.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: