Stef Kamil Carlens heeft niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren ’90. Ondertussen is hij beeldend kunstenaar, componist, producer en speelde hij met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige dans- en theatervoorstellingen die in binnen- en buitenland met superlatieven werden overladen.

Met 'Stuck In The Status Quo’ maakte Stef Kamil Carlens in 2017 zijn rentree in het popcircuit. Meer nog, zijn debuut als soloartiest is meteen een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita Swoonoeuvre. Drie jaar na zijn door pers en publiek gesmaakte terugkeer, heeft Stef Kamil Carlens zijn tweede soloalbum klaar. Hij nam 'Making Sense Of ∞’ (Making Sense Of Infinity) op in z’n eigen Rabbit Field Studio in Hoboken en werkte de plaat daar ook volledig af.

Carlens werkte 2 jaar aan dit album. Hij bleef schaven tot de gelaagde arrangementen volledig in balans zaten. Bij elke luisterbeurt blijf je nieuwe details ontdekken. De liefde voor percussie en een algemene focus op de textuur van de instrumenten typeren de vibe van Carlens’ solowerk. Je hoort tientallen instrumenten, maar toch klinkt het geheel transparant. En alhoewel hij graag experimenteert met onconventionele structuren, heeft het album een open en uitnodigende sound.

"Carlens is een liedjesfluisteraar die met zachte stem betovering over onze hoofden uitstrooit, en hier is hij in zeer grote vorm.” - Humo (****)

Na een succesvolle herfst- en wintertournee, staat Stef Kamil Carlens op 6 augustus op het podium van hetOLT Rivierenhof in Deurne. Samen met Maarten Moesen op drums, Nicolas Rombouts op contrabas, Nel Ponsaers op keys en Alma Auer op harp brengt hij nieuw en oud werk uit zijn uitgebreid repertoire, van melancholisch tot superfunky.

Tickets zijn te koop vanaf woensdag 29 januari om 12.30u via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Stef Kamil Carlens
Datum: 
6 augustus 2020
Locatie: 
OLT Rivierenhof, Antwerpen

Reservatie:

Meer over