Voor het tweede seizoen van ‘Serenade van Stef’ gaat Stef Bos op zoek naar inspirerende en hoopgevende antwoorden op de vraag: waar voelen mensen zich nu echt thuis? Door de crisis op de woningmarkt, de toenemende kansenongelijkheid en het stijgende aantal dakloze jongeren is deze vraag actueler dan ooit.

Het concept blijft hetzelfde: Stef brengt muzikale odes, ditmaal aan mensen die door uiteenlopende omstandigheden een bijzonder thuis hebben. Hij ontmoet onder anderen de 23-jarige Jarno, die na veel omzwervingen in instellingen nu op een bootje woont. Stef schrijft telkens een persoonlijk nummer, muzikaal ondersteund door het Vlaamse strijkkwartet SunSunSun.

Ook gaat hij langs bij René en Marieke die als gastouders onderdak bieden aan vluchtelingen.

“Een thuis is meer dan een huis met vier muren”, zegt Bos over deze nieuwe reeks. “Ik pendel zelf heen en weer tussen verschillende plekken. Ik woon afwisselend in België en Kaapstad. Zo is mijn leven gelopen. Maar ik vraag me ook steeds vaker af: waar ben ik nu echt geworteld? Waar voel ik mij thuis?”

RO-NCRV maakt dit programma in samenwerking met Kansfonds.
Serenade van Stef, vanaf vrijdag 26 november om 16.40 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 (Nederland).

Achtbaan - Stef Bos & Peter van Straten

Peter van Straten, schilder en kunstenaar uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Stef leerde hem meer dan 10 jaar geleden kennen, en sindsdien hangt zijn werk bij Stef, als een soort uitzicht op verbeelding, een inspiratiebron. Stef was direct verkocht door de intrigerende combinatie van humor, satire en spiritualiteit. Hij is een soort creatieve vulkaan als schilder en als mens.

Het moest er ooit van komen dit boek. Ze gingen door de beelden van Peter, en Stef ging door zijn woorden, en zo ontstond een dans tussen woord en beeld.

Boek van 225 x 225 mm
Hardback gebonden op wibalin
128 pagina's
full color uitgave

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over