Trouwe Komen Eten-kijkers weten dat Stephen uit het West-Vlaamse Zarren niet de eerste charmezanger is die deelneemt aan de fijnste kookwedstrijd van Vlaanderen. Maar zijn opleiding aan de koksschool zou hem wel een streepje voor moeten geven wanneer het om koken, bakken en braden gaat. Zijn gasten deze week zijn schoonheidsspecialiste Viona uit Lummen, bruggepensioneerde havenarbeider Frank uit Jabbeke en moeder van acht Monique uit Sint-Agatha-Rode.

Viona uit Lummen (L)
Maandag 11 februari
De 27-jarige Viona woont en werkt in Lummen, bekend van zijn klaverblad en zijn burgemeester-scheidsrechter. Ze is actief als schoonheidsspecialiste waarbij ze talrijke vrouwen een fijne tijd bezorgt, maar zelf ontstrest en ontspant Viona in de keuken. Volgens Viona zijn desserts haar grootste troef, en wel omdat ze die naar eigen zeggen zelf zo graag eet. Vanavond ontvangt ze haar Komen Eten-gasten in haar pas gerenoveerde huis en kookt ze haar potje in de spiksplinternieuwe keuken, waarin nog nooit een mens achter de stoof heeft gestaan. Al het keukenmateriaal is gloednieuw en nog in de verpakking, gelukkig kan hetzelfde niet over Viona’s schaar gezegd worden! Om voldoende tijd bij haar gasten door te brengen, probeert Viona zoveel mogelijk gerechten op voorhand te bereiden en klaar te zetten, een uitstekende mise-en-place heet dat volgens de chique culinaire vocabulaire.

Stephen uit Zarren (W-Vl)
Dinsdag 12 februari
Met Stephen (26) uit Zarren (deelgemeente van Kortemark in West-Vlaanderen) neemt nog eens een echte rasartiest deel aan Komen Eten. Stephen verdient fulltime zijn brood als zanger en entertainer en hij heeft een eigen website (http://www.artieststephen.be). Hij werd al eens derde in een grote karaokewedstrijd, zijn grote droom is om ooit het Sportpaleis te kunnen vullen. In Komen Eten wil Stephen zijn fans die hem alleen kennen van de bühne een andere kant van zichzelf laten zien, en tegelijkertijd het programma naar een hoger culinair niveau tillen. Dat Stephen een opleiding aan de koksschool genoot, moet daarbij zeker van pas komen. Als hoofdgerecht serveert hij vanavond kalfstong, en als het dessert het mysterieuze “steentje”. “Een mixer is voor mietjes”, laat Stephen weten, terwijl hij al zijn eiwitten en eigelen met de hand klopt.

Frank uit Jabbeke (W-Vl) en Belsele (O-Vl)
Woensdag 13 februari
De 55-jarige Frank woont eigenlijk in Belsele, maar zijn Komen Eten-gasten ontvangt hij in zijn Jabbeekse buitenverblijf. Deze bruggepensioneerde havenarbeider en kraanman/chauffeur vindt koken een noodzakelijk kwaad en een frustrerende bezigheid. Hij zou zichzelf nooit een excellente kok noemen, maar een goede gastheer is hij naar eigen zeggen dan weer wel. Als voorgerecht tovert Frank tomatensoep met ballen op tafel, waarbij de ballen zowel staan voor het vlees in de soep als voor de Turkse peper waarmee ze gekruid is. Het hoofdgerecht is vanavond konijn op grootmoeders wijze, dat Frank naar analogie met zijn oma traag laat garen, alsof het op een Leuvense stoof staat te sudderen. Bij wijze van verrassing tovert Frank nog een extra wit konijn uit zijn hoge hoed: een liedje dat hij speciaal voor zijn Komen Eten-gasten zingt.

Monique uit Sint-Agatha-Rode (Vl-B)
Donderdag 14 februari
Monique uit Sint-Agatha-Rode (deelgemeente van Huldenberg) is managementsassistente en moeder van acht kinderen. Vijfentwintig jaar geleden heeft ze haar Marokkaanse man leren kennen en zich bekeerd tot de islam. Logisch dat Monique vanavond in Komen Eten dankbaar gebruik maakt van de rijke Marokkaanse culinaire traditie. Ze tovert bijvoorbeeld niet één, niet twee maar liefst drie tajines op tafel, en als nagerecht zorgt Monique voor verse muntthee en gebakjes. Ook de tafeldekking beantwoordt aan de Marokkaanse verwachtingen, met als hoogtepunt een buikdanseres en een gezellig pruttelende waterpijp...

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: