Als je in bent voor een avondje glammetal dan moet je zeker de mannen van Steel Panther gezien hebben! Maar hou er dan wel rekening mee dat je het hele gebeuren niet zo serieus moet nemen, want Michael Starr, Satchel, Lexxi Foxx en Stix Zadinia doen dat ook niet. Integendeel zelfs, de mannen uit Los Angeles, California, brengen dan wel een ode aan de glammetal maar ze doen dat met een heuse kwinkslag. Vorig jaar zag ik ze voor het eerst aan het werk op een van de Graspop mainstages en had me kostelijk geamuseerd, dus wilde ik ze nog wel eens een keer zien. Die kans kreeg ik vorige donderdag, toen stonden ze op het podium van een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel.

Met mijn 1.64m moet ik goed op tijd gaan wil ik nog iets kunnen zien vanuit een staand publiek, en vertrek ik meestal richting de eerste rijen, maar bij een Steel Panther concert, denk ik daar lichtelijk anders over. Op tijd gaan ok, maar de eerste rijen laat ik aan anderen over. Steel Panther heeft namelijk de reputatie om de vrouwen hun hoofd nogal zot te maken en hen te overhalen om zonder schroom hun borsten te laten zien. Dus gepositioneerd op een veilige afstand stond ik te wachten op Michael Starr & Co en werd tijdens het wachten blij verrast door The Lounge Kittens. Drie dames die nummers brachten van bekende metalbands, maar dan in een cabaret versie. Zo kregen we songs te horen van o.a. Metallica 'Sad But True, en 'Sonne' van Rammstein. Ze brachten de songs vooral a capella met versterking van een keyboard. Ook het publiek mocht z’n part doen en zong luid mee op 'Run to Hills' van Iron Maiden, zelfs in deze grappige versie. The Lounge Kittens hadden ook hun versie van 'Gloryhole' van Steel Panther..

Deze dames wisten de sfeer er in te brengen en het publiek was dan ook goed opgewarmd toen Steel Panther aan hun set begon. Na de Van Halen-intro 'Running With The Devil' gingen de mannen van start met ‘Pussywhipped’. Het publiek zong alles van het begin tot het einde van het concert luid mee. De mannen in het publiek hadden de tijd van hun leven: bier drinken, metal muziek… meezingen met de meest schunnige teksten en regelmatig ontblote borsten zien, dé ingrediënten van een geslaagd Steel Panther concert!

Zeker tijdens ’17 Girls In A Row’ en ‘Gloryhole’ kwamen ze wat dat betreft goed aan hun trekken want toen stond het podium vol wulpse meiden, waarvan er regelmatig eentje haar borsten liet zien. En als je daar niet van hield, dan amuseerde je je wel door de glammetal muziek of door de bindteksten van de mannen. Als Satchel (gitarist) zijn beste Nederlands boven haalde om te laten weten hoe graag hij “tieten zag” dan kon je niet anders dan lachen. Het leek wel een versie van Elio Di Rupo’s Nederlands… al zou die laatste natuurlijk niet dezelfde tekst gebruiken. Maar wat ze allemaal vertellen, het lijkt soms wel een stand-up comedy.

Steel Panther uitte hun kritiek op Kanye West even met een akoestische versie van ‘Kanye’ en bleef even ingetogen verder doen met o.a. ‘Weenie Ride’ en ‘Stripper Girl’, waarna ze weer volle gas gingen met ‘Girl From Oklahoma’, even vergezeld van The Lounge Kittens.

Het publiek genoot en Steel Panther duidelijk ook, maar na een laatste ‘Community Property’ en ‘Party All Day (Fuck All Night)’ kwam ook aan dit concert weer een einde. Lachen, rocken, headbangen, tieten zien (voor de mannen dan), de avond had alles om geslaagd te zijn voor de Steel Panther fans!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: