Eén maand voor de première zijn al 15.000 tickets verkocht!

Twee jaar nadat hij met het idee op de proppen kwam om een heel eigen versie van ‘Assepoester’ op de wereld los te laten, kon regisseur en scenarist Stany Crets op 11 november 2013 in de Antwerpse Stadsschouwburg eindelijk het startschot geven voor de repetities van ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’.

Er staan de cast en creatieven een maand van hard werk te wachten, en om ze weldoorvoed en vol energie aan de start te krijgen, werd eerst nog een heerlijke taart aangesneden in de vorm van – hoe kan het ook anders? – een fluwelen kussen mét muiltje.

Met de taart kon ook het feit worden gevierd dat, een maand voor de première op 15 december 2013, al meer dan 15.000 tickets zijn verkocht voor deze bijzondere familiemusical.

Musical van Vlaanderen stelt met deze langverwachte productie een heel eigen kijk op de ‘Assepoester’-geschiedenis voor. Na uitgebreid cultuurhistorisch onderzoek kon Stany Crets het ‘tamelijk ware verhaal’ reconstrueren van deze sloor, dit arme weesmeisje dat in moeilijke omstandigheden opgroeit, en daar niet uit kan maar wel wil ontsnappen. De existentiële problemen en levensvragen van Assepoester worden bevraagd en becommentarieerd door een reporter met een cynische kijk op de wereld.

Het resultaat? Een sprookje dat soms grappig, soms hard, soms blij, soms triest en soms verwarrend is, maar wel altijd tamelijk waar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Assepoester
Datum: 
Vanaf 14 december 2013
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

0900 69 900
Meer over