Roland Van Campenhout is zonder twijfel één van de meest unieke Belgische artiesten. Sinds de sixties heeft Roland een uitgebreide en zeer indrukwekkende en eclectische discografie opgebouwd. Meer dan 20 albums waarop folk, blues, rock, wereld music.. samen feest vieren in een vernieuwende muzikale dimensie eigen aan de absoluut vrije muzikale geest die Roland héél zeker is.

Starman Records bracht reeds Roland’s “Snowblind” uit 1981 terug uit op vinyl en brengt nu voor de allereerste keer terug op vinyl de twee eerste solo albums van Roland: “A Tune For You” uit 1971 en “One Step At The Time” uit 1972. Beide platen bieden een boeiende en afwisselende mélange van folk, blues, pop en rock soms gekleurd met een fijn laagje psychedelica dat de tijdsgeest perfect weergeeft. Wat deze uitgaven nog unieker maakt zijn de in totaal 8 bonus tracks, vanonder het stof gehaald uit de VRT archieven. Deze songs werden in 1970 live opgenomen, solo en met The Bluesworkshop (inclusief Jean Blaute), en werden op één uitzondering nooit later hernomen in de studio.

Kortom: Starman Records is trots om weer 2 schitterende parels uit ons muzikaal verleden van onder het stof te mogen halen, parels die absoluut het herontdekken waard zijn !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: