Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Steven Delaere, Udo en Slongs Dievanongs schitteren in de WINTERREVUE van Stany Crets.

Groot nieuws in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. Daar stelde regisseur Stany Crets aan gelegenheidsgastheer en bevriend regisseur Jan Verheyen, in aanwezigheid van pers en publiek, zijn superteam voor de WINTERREVUE voor. Ervaren rotten in het genre zoals Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght en Ann Van den Broeck werden aangevuld met opvallend nieuwe namen als de Belgium’s Got Talent-finalist Steven Delaere, de krachtige popzanger Udo en de straffe nummer-één rapster Slongs Dievanongs. Zij zullen allemaal schitteren in de WINTERREVUE vanaf 17 december in Theater Elckerlyc. Het was meteen het moment om de officiële affiche te onthullen.

Stany Crets en zijn team

De tandem achter Theater Elckerlyc in Antwerpen, nl. Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren vroegen Stany Crets als conceptbedenker en scenarist voor deze WINTERREVUE versie 2.0. Stany laat zich omringen door een zeer professionele ploeg aan creatievelingen: styling door Erik Vernieuwe die zeer veel theatervoorstellingen op het palmares heeft staan, maar zich ook waagde aan menig TV-programma. Choreograaf Laurent Flament, bekend van de verschillende seizoenen van So You Think You Can Dance en Eric Melaerts die met zijn live band ontelbare televisieprogramma’s én concerten heeft opgeluisterd.

Het grote publiek zat natuurlijk te wachten op de onthulling van de grote affiche. Wie doet mee in de WINTERREVUE??? De sfeer zat er duidelijk goed in in de Stadsfeestzaal van Antwerpen toen de geblindeerde witte limo aanreed. Gastheer van dienst Jan Verheyen vroeg Stany Crets om de spreekwoordelijke tip van de sluier op te lichten. Wie zou op de loper verschijnen? Het resultaat is veelbelovend: leading lady van de Vlaamse music scene Slongs Dievanongs, straffe live-performer Udo en Belgium’s got talent-goochelaar Steven Delaere wagen zich voor het eerst op de theaterscène, omringd door een indrukwekkend arsenaal aan podiumexpertise en acteertalent: Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght en Ann Van den Broeck.

Kortom, Stany Crets heeft er duidelijk zin in met dit superteam. De uitdaging is dan ook bijzonder groot. Stany Crets beaamt: “Een zogenaamd oubollig genre nieuw leven inblazen is niet evident. Mijn doel is dan ook een groep mensen samen te stellen die én de humor hoog in het vaandel dragen, maar anderzijds ook hun metier beheersen als zangers, dansers, noem maar op. Ik wil gebruik maken van de traditionele elementen zoals eerder vermeld, maar wel door te proberen hen in een ander daglicht te plaatsen.”

Winterrevue wordt een nieuwe traditie in de stad

THEATER ELCKERLYC wil innoveren en op korte termijn eigen producties maken die duidelijke sporen nalaten in Antwerpen en in de theatersector. Een nieuwe theatertraditie introduceren is hierbij een grote uitdaging. De WINTERREVUE is een eerste productie van Theater Elckerlyc. Meteen is het voor de producent ook erop of eronder! We dienen minimum 14.000 kaartjes te verkopen om de investering in dit dure genre terug te kunnen verdienen. Maar we kunnen pas spreken van een jaarlijks terugkerende traditie als we zo goed als 25 uitverkochte voorstellingen kunnen spelen. De WINTERREVUE gaat in première op 17 december 2015 en loopt tot 10 januari 2016.

Totaalbelevenis in het theater-zelfs op oudejaarsavond

Men kan ook reserveren voor het culinair arrangement in het Theaterrestaurant voorafgaand aan de WINTERREVUE. Dit wordt verzorgd door Salons Frank De Boeck in de feestzaal van Theater Elckerlyc die voor de gelegenheid zal omgebouwd worden tot een sfeervol restaurant. Er is zelfs de mogelijkheid om op oudejaarsavond heerlijk te komen vieren.

Praktische Informatie

 • WINTERREVUE vanaf 17 december 2015 in Theater Elckerlyc. Een productie van Theater Elckerlyc.
 • Regie & concept: Stany Crets – Choreografie: Laurent Flament – Styling: Erik Vernieuwe – Orkest: Eric Melaerts
 • Met: Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Udo, Slongs Dievanongs en Steven Delaere.
 • Tickets: www.winterrevue.be – 070/691.002 en ook bij SHERPA – Ticketbalie Media Markt De Keyserlei 58-60
 • Data: 25 voorstellingen van 17 december 2015 tot en met 10 januari 2016.
 • Tarieven: voordelige tarieven in 5 categorieën.
  • VIP Cat. – 42 €
  • Cat. 1 – 30 €
  • Cat. 2 – 26 €
  • Cat 3 – 22 €
  • Cat 4 – 18 €
 • Alle prijzen zijn inclusief reservatie- en exclusief verzendingskosten.
 • Culinair arrangement voor de voorstelling aan de prijs van 59 euro pp.
 • Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Winterrevue
Datum: 
17 december 2015 tot en met 10 januari 2016
Locatie: 
Theater Elckerlyc, Antwerpen

Reservatie:

070/69 10 02
Meer over