Toptalent in ‘Meiskes & Jongens’ met repertoire van Raymond van het Groenewoud

Dat Arne Sierens unieke theaterstukken kan schrijven en Raymond van het Groenewoud het Vlaamse volk de liefde voor muziek met de paplepel heeft ingegeven, wisten we al langer dan vandaag. Gooi daar nog eens een ervaren en getalenteerde topcast bij en ‘Meiskes & Jongens’ is geboren. Een gloednieuw muziektheaterstuk dat in een ogenschijnlijk perfect gezin een pijnlijke affaire blootlegt – vanaf 4 oktober in Theater Elckerlyc. Geregisseerd door Sébastien De Smet met een cast die nu al staat te popelen om (opnieuw) het podium te betreden.

Topcast
Karlijn Sileghem, bekend van onder andere ‘Katarakt’, ‘Het Peulengaleis’ en ‘Sedes & Bellie’ speelt Tilly (moeder). Aan haar zijde staat Koen Van Impe als Philip (vader), die onlangs nog opmars maakte als ‘steracteur-sterartiest’, als verteller in Deep Bridges ‘Rocky Horror Show’ en momenteel in ‘Stuk Ongeluk’ schittert. Last but not least, Stany Crets als kolonel en beste vriend van Philip. Die regisseerde de laatste jaren vooral zelf tal van succesvolle theater- en musicalvoorstellingen, maar voor dit stuk maakt hij na acht jaar een uitzondering en treedt hij zelf terug in de spotlights. Stany Crets: “De dialogen van Arne Sierens, de muziek van Raymond van het Groenewoud, het talent van Koen Van Impe en Karlijn Sileghem, én de belofte van Sébastien De Smet dat ik niet moet zingen of dansen, haalden me over de streep om nog eens op de planken te kruipen.”
Naast deze drie kanjers van formaat speelt ook een pak jong aanstormend talent mee: Korneel Defrancq (inderdaad, “zoon van”), Jolijn Antonissen, Timo Tembuyser, Barbara De Winter en Florian Avoux.

Verhaal
Voor een rijke familie loopt alles “zoals in de boekskes”. Tot twee vriendinnetjes van een van de zonen op bezoek komen en blijkt dat hun vader een van hen reeds enige tijd kent. Opeens worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar...

Muziek
Het verhaal, gebaseerd op het gelijknamige stuk van Arne Sierens, in een ogenschijnlijk alledaagse taal, wordt aangevuld met een reeks liedjes uit de veertigjarige carrière van Raymond van het Groenewoud. Als kers op de taart schreef deze Vlaamse muziekgod speciaal een goednieuwe titelsong voor deze show.

Creatives
Script en regie zijn in handen van Sébastien De Smet, die van deze voorstelling een pijnlijk-humoristische totaalbeleving maakt. Arrangementen zijn van Dag Taeldeman (A Brand).

Zwembad
Samen met acht acteurs en drie muzikanten – die live op de planken een heel modern geluid van funk, rock en electronica brengen – krijgt het publiek echt het gevoel deel uit te maken van het ontspoorde tuinfeest aan de rand van het zwembad.

à Vanaf 4 oktober in Theater Elckerlyc, Antwerpen – mét zwembad
Tickets: www.deepbridge.be

Over Deep Bridge
Sinds de start in april 2017 bracht Deep Bridge al verschillende succesvolle live producties voor alle leeftijden, zoals ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’, de 'Rocky Horror Show’ in de Shop, de Lotto Arena en binnenkort op de Gentse Feesten, en de succesvolle sprookjesmusical ‘Doornroosje’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: