Na de Sinterklaasshow en de “Throwback Thursdays” was het dit weekend de beurt aan Stan van Samang om het dak van het Sportpaleis eraf te blazen tijdens "10 jaar Stan Van Samang". Voor de gelegenheid had Stan Van Samang niemand minder dan Tom Dice uitgenodigd voor het voorprogramma. Enkel Tom, een gitaar en een spot op hem gericht moesten het Sportpaleis vullen. Jammer genoeg galmde zijn stem nogal wat door de "lege" zaal en bleef het meezingen van zijn nummers nogal beperkt. Enkel bij het nummer “Me and my guitar” kreeg hij er een beetje leven in.

Stan begon al direct met het publiek op het verkeerde been te zetten. In het donker verscheen er een gestalte vooraan op het podium. Het publiek dacht dat het Stan was maar als je goed keek zag je dat er toch wat meer haar op stond. Hij begon te zingen en de spot sprong aan, en daar stond dan de backing vocal van Stan. Langzaamaan verschenen er nog andere spots met de andere backings, samen zetten ze het liedje Scars in. Maar waar was toch Stan? Plots verscheen hij zittend op een reling in het publiek. Toen kon het feestje pas echt beginnen.Twee uur lang gidste hij zijn fans cronologisch door zijn muzikaal reportoire.

Voor Stan was dit wel een heel speciale editie want tien jaar geleden begon het voor hem allemaal met Steracteur Sterartiest. Hij bracht er er dan een ook een soort van ode aan door “Rocking in the free world” nog eens te coveren. Maar daar bleef het niet bij. Ook nodigde hij zijn mede-steracteur Roel Vanderstukken uit. Met nummers als “Weather with you” en “Rain down on me” kregen ze het publiek helemaal op de hand. De fun spatte van het podium!

Maar niet alleen de fun spatte er vanaf, ook Stan sprong regelmatig eens van het podium om naar goede gewoonte het Sportpaleis even te doorcrossen. Vele blije gezichten waren er te zien toen Stan lekker dicht bij hun kwam. Diegene die de grootste lach op zijn gezicht kreeg was Kris. Omdat Stan 10 jaar bestaat gaf hij een golden ticket weg. Dit ticket gaf je de kans om 10 jaar lang op de gastenlijst van de shows Stan te staan. Het gehele publiek hoopte de winnaar te zijn van het spelletje waarbij iedereen moest gaan rechtstaan. Daarna mochten enkel de mensen die stoel 1 hadden blijven rechtstaan. De selectie werd nog kleiner en enkel de mensen op rij 15 bleven nog over om dan uiteindelijk enkel de persoon in blok 141 te behouden. De onschuldige swipe-finger was bij het filmpje van Kris gestopt op de facebookpagina. Wil je dus vanavond ook zo’n ticket winnen? Deel dan zeker een filmpje van de show met #Stan10 en wie weet stopt de vinger wel bij jou!

Maar niet alleen Stan was “jarig”, Jo Mahieu de gitarist van de band bleek toevallig gisteren jarig te zijn. Als Stan happy birthday inzette en het publiek vroeg om mee te doen zag je de ontroering in zijn ogen. Je zou voor minder als een heel sportpaleis zingt voor je verjaardag. Gelukkige verjaardag Jo!

Voor Rode Neuzen Dag bracht Stan ooit een cover van “Fix You” van U2! Een luisteraar van Q-music had toen de eer om aan zijn zijde het nummer te brengen. Dit jaar ging die naar de hoogzwangere Sarah De Koster. Hun stemmen klonken prachtig te samen en bezorgde het publiek kippenvel. Naast Sarah en Roel hadden de fans ook nog een “payback” van Bart Peeters te goed. Een tijdje geleden viel Stan namelijk binnen tijdens het optreden van Bart in het Depot in Leuven. Helaas het laatste nummer Candy passeerden en Bart was niet verschenen. Onder luid geroep van het publiek “We want more” keerde Stan nog even terug met wel vijf bisnummers! Hierin bracht hij twee keer een ode aan zijn gezin met “welcome home” en “hemel voor ons twee” (de nieuwe soundtrack van Familie). Deze ontroerende nummers kregen het publiek even stil, maar dat duurde niet lang want ze konden het niet laten om mee te zingen.

Nog een ontroeren momentje was het moment dat Stan een man uit het publiek op het podium trok die het woord vroeg. Hij vroeg zijn vrouw ten huwelijk en zij zei al een geluk ja! Als eerbetoon begon Stan “Make you feel my love” van Adèle te zingen. Dit werd plots onderbroken, door niemand minder dan Bart Peeters! Hij begon zijn Vlaamse versie “Hoeveel ik van je hou” erdoor te zingen. Een dikke knuffel tussen de twee heren deed het liedje overgaan in “Mirakelman” een nummer dat Bart over Stan van Samang schreef. Een kleine explosie aan energie op het podium deed het publiek volledig uit hun dak gaan.

De avond afsluiten deed Stan naar traditie met zijn nummer “Een Ster”. Een hit die hij scoorde dankzij het programma “Liefde voor Muziek”! Het publiek zong voor een laatste keer luidkeels mee en keerde met de glimlach op het gezicht huiswaarts.

Voor wie dit feestje ook nog wil meemaken, is er goed nieuws. Je kan nog steeds tickets verkrijgen voor de show van vanavond via www.teleticketservice.com. Je gaat er alvast geen spijt van hebben!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
10 Jaar Stan Van Samang
Datum: 
8 december 2018
Locatie: 
Sportpaleis
Meer over