Vanochtend werd bij Qmusic door het ochtendduo Dauwe en Vancoillie bekendgemaakt dat Stan Van Samang het Rode Neuzen Dag-lied zal zingen. Hij gaat hiervoor een eigen versie maken van 'Fix You' van Coldplay. Maar Stan gaat dit niet alleen doen. Hij zoekt nog iemand om samen met hem dit Rode Neuzen Dag-lied op te nemen. Iedereen met een mooie stem die zin heeft om met Stan Van Samang de studio in te duiken en samen met hem op een podium te staan, kan zich vanaf vandaag inschrijven via qmusic.be. Het fragment van Stan vanmorgen in de ochtendshow kan je herbeluisteren via deze link.

Stan Van Samang: “Alleen is maar alleen en voor Rode Neuzen Dag mogen we iets gek doen, dus ik ga niet alleen zingen maar ik ga op zoek naar een zanger of zangeres met een magische stem. Het lied heb ik al gekozen. Fix You van Coldplay, niet alleen één van mijn lievelingssongs maar het sluit ook aan bij de thematiek van Rode Neuzen Dag én iedereen kan het meezingen want iedereen kent het. Dus nu zoek ik alleen nog een stem die kan raken en de zanger of zangeres die met mij het nummer kan inzingen!”

Om kans te maken, moeten kandidaten een eigen versie van ‘Fix You’ insturen. Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe zullen vanaf volgende week maandag 26 oktober 2015 elke dag iemand uitnodigen in de Q-studio om zijn of haar versie live te brengen. Op vrijdag 30 oktober 2015 is er de grote finale, waarbij Stan en de Q-luisteraars zullen beslissen wie het duet met hem mag opnemen.

Rode Neuzen Dag heeft tot doel om meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. Rode Neuzen Dag roept heel Vlaanderen op om Rode Neuzen te (ver)kopen en iets geks te doen om geld in te zamelen, want lachen helpt. Maar ook van muziek word je blij, daarom zorgt Rode Neuzen Dag voor een stevige portie muziek de komende weken. Naast de zoektocht van Stan Van Samang het Rode Neuzen Dag-lied, trekken Clouseau & Jonas Van Geel op 25 november 2015 naar de Lotto Arena in Antwerpen. Op zaterdag 5 december staat er de grote benefietshow op tv & radio gepland.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: