Winnaar Radio 2 Zomerhittrofee, beste zanger en beste Nederlandstalig lied

Stan Van Samang is de grote winnaar van Radio 2 Zomerhit 2015. De zanger verzilverde vanavond in Blankenberge zijn drie nominaties, waaronder die voor de beste zomerhit van 2015 met zijn nummer "Een ster". Daarnaast won Van Samang ook nog de award voor beste zanger en beste Nederlandstalig lied ("Goeiemorgend, goeiendag").

Tijdens een muzikale liveshow vanop de Zeedijk in Blankenberge bekroonden de Radio2-luisteraars al voor de 41e keer de beste Vlaamse artiesten van het afgelopen jaar in zeven verschillende categorieën. "Een ster", dat door de luisteraars werd uitgeroepen tot de beste hit van de voorbije zomer, volgt "She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana op. Dat nummer sleepte vorig jaar de Radio 2 Zomerhittrofee in de wacht.

Jong talent

De Radio 2-luisteraars weten dat er toekomst zit in de Vlaamse muziek. Zij zetten vanavond het aanstormend talent in de bloemetjes. De 16-jarige Emma Bale werd verkozen tot beste zangeres van het voorbije jaar. En ook de 20-jarige Lissa Lewis viel in de prijzen. Zij kreeg de award voor doorbraak.

Er waren ook prijzen voor Christoff (beste ambiance) en The Scabs (beste groep).

Alle winnaars op een rijtje:

  • Radio 2 Zomerhit: Een ster - Stan Van Samang
  • Beste zanger: Stan Van Samang
  • Beste zangeres: Emma Bale
  • Beste groep: The Scabs
  • Beste Nederlandstalige lied: Goeiemorgen, goeiendag – Stan Van Samang
  • Beste ambiance: Christoff
  • Doorbraak: Lissa Lewis

Radio 2 Zomerhit werd op zaterdag 22 augustus live op Radio 2 uitgezonden. Geena Lisa presenteerde de show met live-optredens van de winnaars en onder andere Slongs Dievanongs, De Geest en Bart Kaëll. Op zondag 23 augustus om 20.30 uur zendt ook Eén Radio 2 Zomerhit 2015 uit.

Radio 2 Zomerhit: op zondag 23 augustus om 20.30 uur op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over