Vragen staat vrij bij Het Lichaam van Coppens donderdag. Het kan, het mag. Dat Staf en Mathias heel veel kijkers hebben die elke week met het programma meeleven, is een understatement. Dat kan je merken aan de vele vragen die ze ook dit seizoen weer kregen toegestuurd. Dat zijn vaak wetenschappelijke vragen, maar ook vragen die Touring Wegenhulp wel eens zou kunnen krijgen. Kijker Annemie vroeg hoe je een band kan vervangen als je onderweg naar het zuiden van Frankrijk vergeten beseft dat je geen krik bij hebt. Dus bliezen Staf en Mathias hun inventiviteit nieuw leven in. Letterlijk: met behulp van een picknicktafel en enkele luchtmatrassen slaagden ze erin de auto op te tillen en een lekke band te vervangen.

Kijker Silke wou nog een stap verder gaan en vroeg zich af of Staf en Mathias met de fiets een ‘wall of death’ konden trotseren. Zo’n muur bestaat uit een hele grote houten kuip waarin je met de fiets horizontaal tegen de wand rondjes fietst. De broers bouwden zelf hun wall of death met een diameter van 8 meter, een mini versie van de velodroom in het Kuipke in Gent. Het vergde heel wat pogingen, durf, blauwe plekken maar vooral snelheid om deze proef te doen slagen.

Enkele seizoenen geleden bewezen Staf en Mathias dat het mogelijk is om een looping te lopen. Die stunt prikkelde de verbeelding van veel kijkers en kwam de vraag of Staf en Mathias ook een looping konden fietsen vaak terug. Ze zochten het één en ander uit, maar dat bleek toch niet zo makkelijk te zijn. Toch slaagden de broers er op hun eigen manier in om overkop te gaan met de fiets. De héél toevallig aanwezige Sven Nys wordt meteen ingeschakeld als proefpersoon. Dit was de allereerste (en de allerlaatste) keer dat Sven veilig overkop ging met de fiets.

In de studio waagden ze zich aan een bijzonder experiment. Als je twee tandenborstels met de haartjes in elkaar duwt, dan haken die zo sterk in elkaar dat je er best wat gewicht kan aanhangen. Dus vroegen Staf en Mathias zich af of ze er zélf zouden kunnen aanhangen, als ze maar genoeg tandenborstels gebruikten.

Kijker Gregory vroeg zich af of de special effects in films ook in het echte leven zouden kunnen. In een legendarische scène in Die Hard probeert een bad guy aan Bruce te ontsnappen met een heus vliegtuig. Maar Bruce heeft gezien dat het vliegtuig brandstof lekt en steekt het lek in brand. Luttele seconden later ontploft de Boeing spectaculair. Maar kan dat wel? Kan je ontsnappen aan een lopend vuur? Staf en Mathias probeerden het al lopend en al fietsend.

Spanning, sensatie en veel opgeloste vragen! Deze week in Het Lichaam van Coppens, donderdag 1 november 2018 bij VTM om 20.35

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: