Vorige week zagen we hoe Staf Coppens in Wild van Dieren met twee van zijn dierenliefhebbende teamgenoten naar het zuiderse Rio de Janeiro in Brazilië reisde voor de mooiste exotische verhalen van bizarre, schattige, maar ook ronduit gevaarlijke dieren. Nu zaterdag zetten Staf en de twee dierenkenners Frank en Koen hun Zuid-Amerikaanse reistocht verder met nog meer spannende dierenavonturen. Fotograaf-bioloog Frank dompelt Staf en Koen er deze week onder in de onwaarschijnlijke dierenrijkdom van het Braziliaanse regenwoud.

Hoewel Staf er niet helemaal gerust in is, neemt Frank hem mee voor een onvergetelijke tocht door de jungle. In het woud staat hem onder meer een ontmoeting met een wurgslang en met de meest gevreesde gifslang van Zuid-Amerika te wachten, maar daar stoppen de confrontaties met gevaarlijke dieren niet. Staf komt ook oog in oog te staan met een tarantula en als een doorwinterde amazone-avonturier waagt hij zelfs een poging om te zwemmen tussen de piranha’s. De vele ontdekkingen op zijn pad doen hem inzien dat hij het mooie regenwoud misschien wel nooit meer zou verlaten als hij de begeleiding van een lokale inwoner niet had …

Ondertussen kiest alternatieve safariman Koen voor de iets minder gevaarlijke dieren. Hij gaat ze niet zoeken, maar wil ze naar hem toe lokken. Als een ware vlinderprins maakt hij een vlinder na om zo de blauwe morfo te lokken en met een zoet stoofpotje smeert hij zichzelf in om insecten tot wel heel dicht bij hem te brengen.

Nergens ter wereld leven meer diersoorten samen dan in het regenwoud in Mato Grosso. Frank was hier ooit natuurgids en kent het woud als zijn broekzak: “Dit gebied is een ware rijkdom aan ontelbaar veel fantastische diersoorten. Als je ervan overtuigd wil worden dat vieze beestjes toch mooi kunnen zijn, dan moet je naar hier komen”. Hij weet er de onmetelijke schoonheid te vinden, maar kent er ook de mogelijke gevaren. Terwijl hij zijn hart ophaalt, toont hij Staf en de kijker waarom we allemaal samen zouden moeten vechten voor dit uniek stuk natuur in de long van de wereld.

Wild van dieren vanavond om 19.45 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: