Het gratis festival WE OUTSIDE voor jongeren vanaf 12 jaar keert op woensdag 26 juni terug naar het Theaterplein. Op donderdag 27 juni vormen heel wat lagere schoolkinderen een letterketting met kleurrijke vlaggetjes in park Spoor Noord en ook op Linkeroever zwaaien ze zo het schooljaar uit, met verschillende voorbijvarende boten van onder andere De Scheepvaartschool en de Federale Scheepvaartpolitie. Met deze initiatieven wil stad Antwerpen het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie feestelijk inzetten.

WE OUTSIDE

Op woensdag 26 juni wordt het Theaterplein in Antwerpen opnieuw omgetoverd tot een plek van muziek, kunst, sport en feest voor een nieuwe editie van het gratis festival WE OUTSIDE: een festival voor, door en met jongeren. Dit jaar belooft een nog grotere editie te worden, met een spectaculair programma vanaf 13.00 uur.

Muziekprogramma

WE OUTSIDE presenteert een indrukwekkende line-up met jong talent van eigen bodem en daarbuiten, waaronder Track East, X-ray, Boslabs, Gen-zie, Chap the mic, Riverside, Brakwater, Amina808, Fvtmv, Ninette, Leblanco en Katnuf. Deze mix van gevestigde namen en opkomend talent krijgen allemaal de kans zich uit te leven op het podium.

Activiteiten voor iedereen

Naast muziek zijn er tal van activiteiten te beleven. Jongeren kunnen genieten van een silent disco in een echte De Lijn-bus, deelnemen aan zeefdrukworkshops, hun eigen track opnemen, skaten, zich uitleven op een pannaveld en de match van het EK voetbal zien. De stad voorziet gratis gezonde boterhammen en er zijn verschillende andere food opties beschikbaar.

Samenwerking met jong talent

WE OUTSIDE wordt georganiseerd in samenwerking met jong en professioneel talent uit de Antwerpse jeugdcentra Trix, Kavka, Bouckenberg, Het Bos en Vizit. Deze samenwerking zorgt ervoor dat het festival perfect aansluit bij de noden en voorkeuren van de Antwerpse jeugd.

WE OUTSIDE is volledig gratis en toegankelijk voor alle jongeren vanaf 12 jaar. Meer info over het programma en de activiteiten is te vinden op weoutside.be.

Uitzwaaimoment en gratis ijsjes

Op donderdag 27 juni nemen 860 leerlingen van verschillende basisscholenfeestelijk afscheid van het schooljaar door een grote letterketting te vormen in Park Spoor Noord. De leerlingen vormen samen het woord 'zomervakantie 2024'. Stad Antwerpen sluit het uitzwaaimoment af met een verfrissende traktatie voor de kinderen en met een instuif en sportinitiatie in SPRK. Het uitzwaaimoment zal worden gefilmd ​ met een drone.

Ook op Linkeroever wuiven leerlingen van lagere scholen het jaar uit. Boten van De Scheepvaartschool, het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust én de Federale Scheepvaartpolitie zullen langsvaren om extra spektakel toe te voegen.

Gratis ijsjes

Alle leerlingen uit de basisscholen konden de laatste weken voor de vakantie ook al genieten van een gezond ijsje op school. Met deze acties wil de stad het einde van het schooljaar en de start van de zomervakantie voor Antwerpse kinderen op een speciale manier vieren.

Schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels: “Het einde van het schooljaar is ieder jaar opnieuw een bijzonder moment voor ouders, schoolteams en vooral voor de kinderen en jongeren zelf. Dit vraagt dan ook om een feestelijke afsluiting met een uitbreiding van het uitzwaaimoment dat dit jaar zowel op Linkeroever als op Rechteroever plaatsvindt en waarbij 58.000 kinderen kunnen genieten van een gratis en gezond ijsje. Tegelijkertijd breekt er een zomer vol jeugdactiviteiten aan: van speelpleinwerkingen en sportkampen tot zomerscholen. Onze jeugdpartners en scholen hebben dus nog een vol programma voor de boeg, en ook dat vieren we op een feestelijke manier."

Een zomervakantie vol plezier en activiteiten

Er is in de zomervakantie heel wat gratis en laagdrempelig aanbod voor kinderen en jongeren. Bekijk hier het volledige vrijetijdsaanbod. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over