Op 19 september organiseren Sport Vlaanderen en Studio 100 samen een eerste loopevenement

Sport Vlaanderen en Studio 100 organiseren hun eerste gezamenlijke loopevenement voor lagereschoolkinderen op zondag 19 september. K3 en Baba Yega treden dan ook speciaal op voor alle deelnemers en hun supporters. Voor jongeren is lopen een ideale uitlaatklep en een manier om mentaal sterker te staan. Dat weer samen te mogen doen, vormt de gedroomde stimulans om iedereen de loopschoenen te doen aantrekken.

Een dag vol beleving om nu al naar af te tellen

Op zondag 19 september wil Sport Vlaanderen, samen met K3 en Baba Yega, 3000 lagereschoolkinderen de kans geven om te sporten en een geweldig leuke dag te beleven samen met hun ouders, broers of zussen. Voor twee groepen, een in de ochtend en een in de namiddag, van telkens 1500 kinderen organiseert Sport Vlaanderen een loopevent. Zowel ’s ochtends als ’s namiddags sluiten K3 en Baba Yega af met een optreden. In totaal zullen op 19 september 10.000 mensen welkom zijn op het domein van Sport Vlaanderen Hofstade.

“Met deze K3-run bieden we schoolgaande kinderen een perspectief, want ook zij hebben al lange tijd niet meer in grote groepen aan evenementen kunnen deelnemen’, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Na de sportieve inspanning volgt met een optreden van K3 en Baba Yega de welverdiende ontspanning. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun ouders zal het een dag zijn om naar uit te kijken.”

“We zijn als Studio 100 blij dat we onze schouders kunnen zetten onder dit mooie initiatief”, zegt Hans Bourlon, topman van Studio 100. “Met Sport Vlaanderen hebben we een heel complementaire partner gevonden om ook op een sportieve manier ontspanning te brengen voor kinderen en hun families. Ik trek die dag alvast ook zelf mijn loopschoenen aan trouwens.”

Iedereen kan inschrijven Inschrijven voor het event kan nu al, op www.sport.vlaanderen/k3. Zowel de lopers als hun supporters betalen 5 euro. Voor die bescheiden prijs heb je op het domein van Sport Vlaanderen Hofstade toegang tot het loopevent (alleen voor de 6- tot 12-jarigen), de randactiviteiten en het afsluitend optreden van K3 en Baba Yega.

Klaasje:Wij vinden een gezonde levensstijl heel belangrijk. Onze fans op een leuke manier aanzetten tot bewegen, proberen we niet alleen door onze choreo’s. In 2018 bonden we zelf de rolschaatsen aan voor het nummer Whoppa.”

Hanne: “Rolschaatsen werden zelfs de rode draad in onze sitcom K3 Roller Disco. Ook in onze vlogs proberen we af en toe te laten zien dat sporten leuk kan zijn. Zo zetten we niet alleen onze fans aan tot sporten, maar ook onszelf.” (lacht)

Marthe: “Toen het idee van een heuse “K3 RUN&FUN” op tafel kwam, waren we dan ook meteen enthousiast. We hopen dat heel veel kinderen zich inschrijven voor deze leuke sportieve dag. Wij zijn in elk geval vereerd met deze samenwerking met Sport Vlaanderen en Studio 100.“

Start van de Vlaamse loopweken voor scholen

Maandag 20 september september is ook de start van de Vlaamse loopweken voor scholen, weken waarin ruim 2000 scholen deelnemen aan een loopevent in een van de 273 deelnemende gemeenten. In de weken die aan de ‘K3 Run & Fun’ voorafgaan, krijgen alle deelnemers al heel wat tips and tricks om zich goed voor te bereiden op het loopevent. De leerlingen van de eerste graad lagere school lopen een afstand van 600 meter, die van de tweede graad 800 meter en die van de derde graad 1 kilometer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over