Vanaf maandag is er in Spitsbroers een opvallende bijrol van de bekende kinesist Lieven Maesschalk. De man die jarenlang de Rode Duivels verzorgde, speelt in de volgende afleveringen gewoon zichzelf: een topkinesist die de zwaar toegetakelde Roel Thevenage (Louis Talpe) opnieuw speelklaar moet maken. Roel liep na een zware takel in aflevering 1 een open beenbreuk op. Nog een cameo is die van de Limburgse couturier Stijn Helsen.

TERUGKEER VAN EEN OUDE BEKENDE EN BLINKER

Alan (Joren Seldeslachts) wordt aan zijn verleden als crimineel herinnerd met de terugkeer van de lokale gangster Manu (Steve Geerts). Hij belandde in seizoen 1 achter de tralies mede door de schuld van Alan en Guy (Bert Haelvoet) en is nu uit op wraak. Hij zet de twee zwaar onder druk. Maar in de scènes met Joren en Bert kan ook even gelachen worden. Vooral als Alan een auto moet oppoetsen en door Guy ‘Blinker’ genoemd wordt. Een verwijzing naar het acteerdebuut van Joren Seldeslachts als jeugdheld Blinker destijds.

OVERAL RUZIE

Zowel binnen KRC Genk als bij de familie Moerman is er ruzie. Zelfs de supporters zijn ontevreden over hun ploeg na de slechte prestaties en openlijke conflicten tussen de spelers. Uiteindelijk moet Dennis (Oscar Willems) zich op een persconferentie samen met Andy Fonck (Manuel Broekman) openlijk excuseren. Ze besluiten met de ploeg 50.000 euro te schenken aan VZW Geweldloze Wereld. Andy Fonck moet na de ruzies opnieuw langs bij sportpsychiater Alix (Eva Binon). Die vraagt dat hij zich wat meer blootgeeft tijdens hun sessies. Iets wat Andy heel letterlijk doet.

Intussen wil Alan (Joren Seldeslachts) niet meer met z’n broer praten, omdat die hem belachelijk gemaakt heeft in een interview. Met Roel gaat het bergaf: z’n revalidatie wordt gedwarsboomd door een ontsteking. Van zijn kinesist (Lieven Maesschalck) krijgt hij te horen dat hij een maand moet rusten of hij kan zijn voetbalcarrière vergeten. Dennis vindt z’n maat stomdronken in de Versuz.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: