Maandag 17 januari is het officieel de somberste dag van het jaar. Maar niet getreurd want Spinvis bezorgt op die Blauwe Maandag een nieuw lied, Doe niet alsof.

Het stuk verschijnt in samenwerking met De Blauwe Maandag. In dit ‘Tabloid der verwondering’ focussen schrijvers, dichters, kunstenaars en journalisten zich niet zozeer op wat er mis gaat in de wereld als wel op schone zaken die voor het oprapen liggen. Zoals dit nieuwe lied van Spinvis.

Vorig jaar begonnen illustrator/kunstenaar Joost Stokhof en ontwerper Bas Koopmans De Blauwe Maandag. Een (fysieke) krant die eens per jaar uitkomt op blue monday, de zogenaamd meest depressieve dag van het jaar (altijd de 3e maandag van januari, wanneer de vakanties ver weg zijn, de goede voornemens opgedroogd en de dagen kort en koud zijn). Het doel is om voor één dag de poëzie van het alledaagse te verheffen tot headlines. Om zo de mooie, bescheiden zaken waar we zo makkelijk overheen kijken de aandacht te geven die ze verdienen. Om de focus op deze donkere dag niet te leggen op wat er mis gaat in de wereld, maar wat er voor moois voor het oprapen ligt om ons heen.

Met een redactie van dichters, schrijvers, kunstenaars en journalisten werpen zij een hoopvolle blik op de wereld om ons heen. In deze editie legt Adriaan van Dis uit wat het beste medicijn tegen somberte is, heeft Yvette van Boven het perfecte comfortfood voor deze grauwe dag en Vertelt Tim Knol hoe wandelen zijn leven veranderd heeft. Daarnaast staat er van alles in de krant van je van een krant verwachten mag: een horoscoop, contactadvertenties, een puzzel en een weerbericht, alleen dat net even wat anders dan je gewend bent.

Bekijk videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=-zWsb5fA73E

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over