Spider-fans over de hele wereld tellen de dagen af naar de release van The Amazing Spider-Man 2. Vanaf 16 april is de film te zien in de Belgische zalen. Spider-Man is zelfs zo populair dat er een gehele pop-up store aan de gemaskerde held is gewijd. In het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas is een tijdelijke winkel geopend met enkel Spider-Man producten. In de pop-up store is ook de nieuwste DVD-box met daarin Spider-Man 1, 2 en 3  verkrijgbaar, met Tobey Maguire als de gemaskerde Marvel-held.

In de Spider-Man pop-up store wordt een uitgebreide collectie producten van de superheld aangeboden, van collectables, kleding, DVD’s en videogames tot aan stoelen, tenten en dekbedovertreksets. Alles wat de echte Spider-fan zich kan wensen! De pop-up store is feestelijk geopend op 4 april en is nog te bezoeken tot en met 19 april. Prima te bezoeken tijdens de Paasvakantie! De DVD-box met daarin Spider-Man 1, 2 en 3 is sinds 2 april overal verkrijgbaar voor maar € 12,99. Tobey Maguire speelt in deze trilogie van regisseur Sam Raimi de rol Peter Parker/Spider-Man en neemt het op tegen onder andere de Green Goblin en Dr. Octavius.

De populariteit van Spider-Man is inmiddels gestegen tot ongekende hoogten en dat is niet zo vreemd: het loont namelijk om een Spider-fan te zijn. De eerste Marvel comic book waarin Spider-Man zijn debuut maakt werd uitgebracht in 1962 en werd in 2011 verkocht voor maar liefst  $ 1.100.000,-! De Spider-Man comic book Amazing Fantasy #15 werd voor hetzelfde bedrag verkocht terwijl deze in 1962 voor $ 0,62 over de toonbank ging. Superfan Justin Presciutti wist zelfs een figurantenrol in The Amazing Spider-Man 2  te veroveren!

Vanaf 16 april kun je zien hoe het verder gaat met real-life koppel Andrew Garfield en Emma Stone als Peter Parker en Gwen Stacy in The Amazing Spider-Man 2. We hebben altijd al geweten dat de belangrijkste strijd van Spider-Man er een met zichzelf is: het zoeken naar een evenwicht tussen de dagdagelijkse verplichtingen van Peter Parker en de buitengewone verantwoordelijkheden van Spider-Man. Maar in The Amazing Spider-Man 2 wordt Peter Parker met een groter conflict geconfronteerd. Spider-Man zijn is geweldig. Voor Peter Parker gaat er niks boven het slingeren tussen wolkenkrabbers, als held onthaald worden en tijd doorbrengen met Gwen. Maar het leven van Spider-Man gaat niet altijd over rozen: Spider-Man is de enige die zijn mede-New Yorkers kan beschermen tegen de gevreesde schurken die de stad bedreigen. Met Electro (Jamie Foxx), een nieuwe schurk, wordt Peter geconfronteerd met een schurk die veel krachtiger is dan hij. Zijn goede vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) komt terug en Peter beseft dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: OsCorp.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over