Goele Bormans

Een dik jaar geleden richtten Nick Delafontaine en Aron Wade samen Memoire Perdue op. Ondertussen is het jonge productiehuis al aan zijn derde productie toe. "Speed The Plow" ging vrijdagavond in première en werd dadelijk goed onthaald. Ook met dit derde stuk weten ze het publiek weer laaiend enthousiast te maken !

Bobby Gould (Wim Danckaert) en Charlie Fox (Hans Ligtvoet) zijn al jaren goede vrienden en werken ook al heel hun leven samen. Sinds kort heeft Bob promotie gemaakt maar nog steed staat Charlie trouw aan zijn zijde of zeg maar in zijn schaduw. Wanneer Charlie met een scenario afkomt waarbij hij niemand minder dan topacteur Tom Bruce wist te strikken zijn de mannen door het dolle heen! Eindelijk hebben ze hun goudmijn gevonden en worden ze stinkend rijk. Terwijl de mannen hun dollartekens zien rinkelen, houdt de interim (Emelien Raats) alles nauwlettend in het oog. Maar ook de mannen hebben haar in het vizier. Bob en Charlie wedden of Bob al dan niet haar kan overtuigen om buiten haar takenpakket te treden. Zal Bob erin slagen om met zijn macht haar te overtuigen? Of valt ze echt voor zijn charmes? Of misschien heeft ze wel haar eigen agenda?

Het stuk werd geschreven door David Mamet en bewerkt door Hans Ligtvoet. Een actueel verhaal maar toch reeds geschreven in 1988. Het verhaal bracht toen al een kritische blik naar de Amerikaanse Filmindustrie maar is de dag van vandaag ook "hot news". Een ideaal moment om dit stuk ook eens in Vlaanderen te tonen. Een zwaar verhaal zou je denken maar er is ook humor die af en toe opduikt in een woordspeling of iets dubbelzinnig. Het maakt het een waar plezier om naar te kijken. Ook aan emoties geen gebrek, voor wie liever de gevoelige snaar heeft of soms zelfs de woede, het zit er allemaal in. De acteurs weten je op de juiste moment te raken of op je puntje van je stoel te houden. Telkens is er wel iets wat je je afvraagt, als je daar dan een antwoord op vindt, roept dat al meteen nieuwe vragen op. Een stuk dat je tot nadenken zet en je leuke gespreksstof biedt in de bar achteraf.

De twee klassebakken Hans en Wim moeten proberen een jong nieuw talent, Emelien, van de wijs te brengen, maar Emelien weet haar mannetje wel te staan en moet zeker niet voor hen onderdoen. De drie acteurs pasten ongelooflijk goed samen en de chemie was dan ook tot op de achterste rij te voelen. Een goede keuze van deze drie toppers door regisseur Nick Delafontaine. Een moeilijk stuk om te spelen hebben ze met hun vier tot een schitterend resultaat gebracht! Een continue ping-pong tussen de acteurs eistte een perfecte timing één keer te laat en het balletje is kwijt. De acteurs wisten perfect de bal op tijd terug te kaatsen waardoor het gewoon allemaal uitmuntend in elkaar stak. Cast en regisseur maakten samen een pareltje van een voorstelling!

Een pracht prestatie van hen allemaal dat u gewoon moet gezien hebben. Een stuk met een actueel verhaal dat u bovendien een leuke avond bezorgt, wat wil de toeschouwer nog meer? Wees er snel bij want het stuk speelt enkel dit en volgend weekend nog in Theater Het klokhuis. Na 28 Oktober heeft u de bal gemist! Maar geen nood er zijn voorlopig nog tickets! Haast je want ze vliegen de deur uit na deze fantastische première! Wij kijken alvast uit naar de volgende productie "Miss Julie" in September 2019.

Wil je al een kleine sneak-peak van "Speed The Plow"? Kijk dan zeker eens naar de foto's (link aan de rechterzijde) of kijk voor meer info en tickets op: www.memoireperdue.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Speed The Flow
Datum: 
Nog tot en met 28 oktober 2018
Locatie: 
Klokhuis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over