De Duitse metalband Rammstein zal op donderdag 23 maart om 19u45 voor het eerst te zien zijn op het grote scherm bij Kinepolis. De concertfilm ‘RAMMSTEIN: PARIS’ brengt een optreden uit 2012 in de Parijse Bercy Arena in beeld. De beroemde Zweedse regisseur Jonas Åkerlund heeft maar liefst vier jaar nodig gehad om het grootse Rammstein-concert te vertalen naar het witte doek. Dit is geen verrassing als je weet dat Rammstein al langer bekend staat om zijn bijzondere optredens. De hoeveelheid vuurwerk en pyrotechniek die de band gebruikt is enorm en levert voor elk concert een onvergelijkbaar spektakel op.

“Rammstein is een klasse apart als het gaat om metalbands en het vastleggen van liveconcerten,” legt Anaïs Tamboryn, Product Manager bij Kinepolis België, uit. “De band brengt al sinds 1994 rockmuziek naar nieuwe hoogten, zowel op vlak van ideeën als van uitvoering. De groep op beeld capteren wordt door vele regisseurs als een bijna onmogelijke taak beschouwd. Tijdens een Rammstein-liveoptreden worden immers alle zintuigen geprikkeld op een manier die niet op het scherm kan worden gerepliceerd. Regisseur Jonas Åkerlund koos daarom voor een radicaal nieuwe aanpak en maakte van de concertfilm ‘RAMMSTEIN: PARIS’ een visueel feest; een duidelijke mededinger voor ‘beste concertfilm aller tijden’,” aldus Tamboryn.

"De juiste concertenergie overbrengen naar een bioscoopzaal is de grootste uitdaging geweest,” zegt Jonas Åkerlund, “We filmden het twee uur en twintig minuten durende optreden op twee nachten in de Bercy Arena. We hadden daarvoor dertig camera’s ter beschikking. Dat gaf ons dus zestig filmhoeken. Eveneens filmden we ook één generale repetitie voor de close-ups. We zaten uiteindelijk met een ontelbare hoeveelheid beeldmateriaal. Zelfs met een groot aantal medewerkers kostte het ons meer dan een jaar om alles te editen. Gelukkig is Rammstein tijdloos. Hun muziek was vier jaar geleden relevant en dat zal het voor altijd blijven. Ik ben zelf erg blij met het resultaat al denk ik niet dat men een team van editors kan vinden die dit soort inspanning ooit nog opnieuw zou willen doen. Deze concertfilm is dus echt one of a kind."

TRACK LIST ‘RAMMSTEIN: PARIS’:

 1. SONNE
 2. WOLLT IHR DAS BETT IN FLAMMEN SEHEN
 3. KEINE LUST
 4. ASCHE ZU ASCHE
 5. FEUER FREI!
 6. MUTTER
 7. MEIN TEIL
 8. DU RIECHST SO GUT
 9. DU HAST
 10. BÜCK DICH
 11. MANN GEGEN MANN
 12. OHNE DICH
 13. MEIN HERZ BRENNT
 14. ENGEL
 15. PUSSY
 16. FRÜHLING IN PARIS

De concertfilm ‘RAMMSTEIN: PARIS’ wordt donderdag 23 maart 2017 eenmalig op groot scherm vertoond in alle Kinepolis bioscopen. Start van de voorstelling: 19u45. Prijs: € 13,75 - € 11,75 (Kinepolis Student Card), te verkrijgen via de Kinepolis website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: