Poppodium NIEUWE NOR streeft ernaar een poppodium te zijn voor alle muziekliefhebbers in Parkstad. Voor de nieuwe generatie Hiphop-liefhebbers introduceert zij daarom het ‘Young-Ticket'. Met dit speciale ticket kunnen jongeren tussen de 12 en 16 jaar met 50% korting hiphop-shows in de NIEUWE NOR bezoeken. Begin 2020 staan vier grote namen gepland die bewijzen dat Heerlen dé Hiphop-hoofdstad van Zuid-Nederland is.

Het succes van de ‘Capital Stage’, het gratis toegankelijk buitenpodium tijdens het internationaal Hiphop en Urban Dans-festival ‘the Notorious IBE’ maakte op 10 augustus 2019 duidelijk hoe groot de vraag naar Hiphop-shows is. De bekendste Nederlandse acts van nu, zoals o.a. Snelle, Sevn Alias en Ashafar, stonden allen geprogrammeerd. Het ‘Capital’ evenement trok ruim 3000 jonge urban-liefhebbers en krijgt een vervolg in 2020. De NIEUWE NOR organiseert door het jaar heen diverse ‘Capital Hiphop’-avonden en is zo een terugkerende ontmoetingsplek voor deze nieuwe generatie. Om ook de jongste fans tegemoet te komen, kan er nu een speciaal ‘YoungTicket’ besteld worden. Deze biedt vijftig procent korting aan alle 12-t/m 16-jarigen. Een kaartje kost zodoende slechts 6 tot 7 euro.


De liefhebbers van hiphop hebben begin 2020 de keuze uit maar liefst vier Capital Hiphop-optredens. De Amsterdamse designerformatie ‘Yung Internet’ komt op 1 februari terug naar de NIEUWE NOR met nieuwe muziek. Op 7 maart volgt rapper LEAFS, die wordt betiteld als een van de meest sprankelende jonge talenten van Nederland. Het collectief ANBU uit Venlo is weer bijeen en neemt op 27 maart het stokje, of in dit geval de microfoon, over om hun populaire tracks live nieuw leven in te blazen. Entertainer en award-winnaar F1rstman sluit op 18 april het eerste kwartaal van 2020 af met een show vol dansbare rap-muziek, ondersteund door een live-band. De NIEUWE NOR houdt ook in haar planning rekening met de jonge fans. De Capital Hiphop-shows eindigen doorgaans om 22.00 uur zodat iedereen weer op tijd thuis kan zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over