Op 10 januari dit jaar overleed David Bowie, zonder twijfel één van de allergrootste muzieksterren, die in steeds weer andere gedaanten en met een andere sound schitterde tijdens laatste 50 jaar. Bowie was steeds weer vernieuwend, was visionair, vond zichzelf steeds opnieuw uit, als een rusteloze kameleon en postmodernist. Samen met Elvis Presley, de Beatles, de Rolling Stones bepaalde Bowie mee de koers van popmuziek en popcultuur, die hij ook injecteerde met de avant-garde invloeden van kunstenaars als John Cage en Andy Warhol.

Een muzikaal en cultureel monument. Ook zijn allerlaatste album “Black Star” – dat werd gepresenteerd op Bowie’s 69-jarige verjaardag, amper twee dagen voor zijn dood- is van grote klasse. Zelfs van zijn dood maakte hij een kunstwerk.

Maar niet te lang getreurd om het van het toneel verdwijnen van de ‘Picasso van de popmuziek’. Bent u van een jongere generaties die Bowie nooit live aan het werk kon zien of bent u ook een fan die hem zo graag nog één keertje zou zien schitteren…? Wel, hoe onwaarschijnlijk het ook moge klinken , dat kan en wel op 24 oktober, dankzij een Europese tournee en uiteraard een optreden van covergroep ‘Space Oddity’ in Oostende!

Zanger en muzikant David Brighton, heeft niet alleen dezelfde initialen, maar lijkt wel de vleesgeworden incarnatie van de grote meester zelf: de stem, de looks, de lichaamstaal, het charisma. U kunt dat moeilijk geloven? Wij ook, tot we het zelf zagen. De gelijkenis is bijna griezelig, schreef een Amerikaanse recensent ooit. Of in de woorden van Harry Maslin, producer van de Bowie albums ‘Young Americans’ en ‘ Station to Station’: “David Brighton heeft de stem, moves én looks, om voor de echte David Bowie in te vallen, als die niet beschikbaar zou zijn. Slechts weinigen zouden het opmerken. Een concert van Space Oddity meemaken, staat voor een heel bijzondere avond…”

De groep Space Oddity - met muzikanten van absolute wereldklasse – neemt u mee op een ruimtewandeling doorheen de verschillende fases van Bowie’s muzikale carrière. Een prachtige muzikale reis door ruimte en tijd. De groep Space Oddity is dan ook vernoemd naar Bowie’s allereerste hit over astronaut Major Tom, die een ruimtewandeling maakt en losraakt van zijn ruimteschip.

Kom ook los van uw ruimteschip en gun u zelf nog één keer het plezier van een live experience met al die tijdloze, schitterende nummers. The Las Vegas Review Journal schreef destijds: “David Bowie heeft zélf gewerkt met David Brighton…Dat zegt wel iets over de geloofwaardigheid van een tribute artiest”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Space Oddity
Datum: 
24 oktober 2016
Locatie: 
Kursaal, Oostende

Reservatie:

Meer over