Soulwax is vol-le-dig terug in 2017! Voor het eerst in 12 jaar was er in maart plots een nieuwe en uitstekende plaat van de broers Stephen en David Dewaele: “FROM DEEWEE”. Opgenomen op één dag en in één take in hun Gentse Studio DEEWEE, loste de synthpopplaat moeiteloos alle verwachtingen in. Ook de perscommentaren op de twee -in een sneltempo uitverkochte- AB shows in april logen er niet om:

  • De doortocht van Soulwax in de AB: een onbezorgd dansfuifje” (HUMO)
  • Soulwax in de AB: Op klasse valt niet af te dingen” (Focus Knack)
  • Soulwax fors en compromisloos in AB” (De Morgen)
  • Hun nieuwe plaat staat als een huis, ook live” (De Standaard)
  • Soulwax bevestigt zijn imago van beste liveband ter wereld wederom” (Fuzz-mag.be)

Deze zomer staat Soulwax op Rock Werchter, daarna gaat de ‘Transient Program For Drums and Machinery’ tour verder met een allerlaatste halte dit jaar op vrijdag 22 december in Lotto Arena in Antwerpen. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 19 mei om 11u, via livenation.be en proximusgoformusic.be.-

De ‘Transient Program for Drums and Machinery’ tour is een rondreizende microversie van haar DEEWEE opnamestudio. Alle apparatuur gaat mee: synthesizers, drummachines, instrumenten, mengpaneel, … Én 7 rasmuzikanten. Centraal op het podium staat de vaste kern van de groep: Stephen en David Dewaele, en Stefaan Van Leuven (bas & synths). De Belgische toppers worden omringd door drie drummers: Igor Cavalera (Sepultura, MIXHELL), Victoria Smith (Jamie T) en Blake Davies (Turbowolf). Het zevende bandlid is Laima Leyton (MIXHELL) op synths en backing vocals. De optelsom geeft een nieuwe definitie aan wat een live show anno 2017 is. Ook deze passage van de Dewaele-broers wordt er één voor de geschiedenisboeken!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Soulwax
Datum: 
Vrijdag 22 december 2017
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over