Tijdens de 71ste editie van het Filmfestival van Cannes werd SOLO: A STAR WARS STORY getoond, buiten de Gouden Palm-competitie, en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Het spectaculaire vuurwerk en het al even indrukwekkend rode loper-moment met niemand minder dan Chewbacca en een heel leger aan Stormtroopers liet dan ook de nodige indruk na.

De film, van de hand van Ron Howard (A MAN OF EXCEPTION), barst van de actie en trakteert de kijker in een razendsnel tempo op het ene bloedstollende avontuur na het andere. Nieuwe ijzersterke vriendschappen worden gesmeed en het verborgen verleden van een van de meest legendarische helden van de Star Wars™-saga wordt onthuld. Han Soloontmoet zijn toekomstige trouwe copiloot Chewbacca en de notoire oplichter Lando Calrissian. Samen met jeugdvriend Qi'ra trekken ze op een wanhopige missie die de persoonlijkheid van onze sympathieke smokkelaar en echte publiekslieveling voorgoed zal veranderen. Na ROGUE ONE: A STAR WARS STORY is dit de tweede film in het Star Wars™-universum die geen deel uitmaakt van de Skywalker-saga.

SOLO: A STAR WARS STORY zal vanaf 28 september beschikbaar zijn voor alle liefhebbers, zowel op fysieke drager als video-on-demand. Maar wie echt niet kan wachten, kan de film al een week eerder digitaal aankopen, vanaf 22 september. In de bijna 2 uur aan bonusmateriaal kan de kijker fascinerende backstage-beelden ontdekken, maar ook geknipte scènes, een lang gesprek met de crew en nog veel meer ... Deze intergalactische western is beschikbaar in verschillende formaten en blijft trouw aan het originele recept vol avontuur en plezier, net zoals George Lucas iets meer dan 40 jaar geleden aan de saga begon.

Geschreven door Jonathan Kasdan en Lawrence Kasdan en geproduceerd door Kathleen Kennedy, Allison Shearmur en Simon Emanuel. Een sterrencast met onder andere: Alden Ehrenreich (AVE CESAR!, BLUE JASMINE), Woody Harrelson (de HUNGER GAMES-saga), Emilia Clarke (Game of Thrones), Donald Glover (SPIDER-MAN: HOMECOMING), Thandie Newton (Westworld), Phoebe Waller-Bridge (THE IRON LADY), Paul Bettany (AVENGERS: INFINITY WAR) en Joonas Suotamo (STAR WARS: THE LAST JEDI).

SOLO: A STAR WARS STORY is de vijfde videorelease van de studio in Ultra HD 4K. De film trakteert de toeschouwers op ultieme HDR-kwaliteit en meeslepend Dolby Atmos-geluid (op de Engelse versie). Een ongeziene beelddefinitie (vier keer scherpere HD-resolutie), met levendige kleuren, opvallende lichtintensiteit en nog intenser zwart. Een unieke beeld- en geluidskwaliteit voor een nog onvergetelijker trip naar het Star Wars™-universum!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: