Peter Minnebo

Afgelopen woensdag liet de groep Soldier’s heart de harten van een aantal gelukkige fans op hol slaan, door middel van een spectaculaire concertbeleving in Bobbejaansland’s meest iconische attractie, de Revolution. De groep zou er op een uiterst unieke manier de nieuwe single ‘SAVAGE’ lanceren.

Omwille van regenweer en de examenperiode, leek Bobbejaanland wel voorbehouden voor enkel het Soldier’s heart event. Fans passeerden nog maar net de ingang, en kregen al de opdracht de groep op te sporen via Snapchat Pukkelpop. De groep speelde op een geheime locatie reeds een eerste akoestische set, net naast de Indian River aan de waterkant. Frontvrouw Sylvie Kreusch bespeelt de groep zeer innemend door dirigerend heen en weer te bewegen tussen groep en publiek. De fans zorgen alvast voor een laaiend enthoesiasme.

Vanaf 17 uur is het verzamelen aan de ingang van de Revolution, de fans worden nog eens getrakteerd met een mini live-set . “Om het wachten te verzachten”, roept toetsenist Laurens Mariën barmhartig uit. Sylvie neemt plaats op een pretpark-picknicktafel, omringd door haar muzikanten, die ritmisch tokkelen op al wat ze tegenkomen, houten tafel, stenen vloer,.... Puur genieten van songs ‘African fire’, ‘Randy’ en top of the bill, ‘Savage’. De groep toont klasse op dit geïmproviseerd mini-podium, en wegdromend naar andere megapodia à la Pukkelpop.

Om 17u30 worden de fans de Revolution supernieuwsgierig de Revolution ingezogen. De groep settelde zich beneden in de attractie rondom een vulkaankrater. Terwijl de rollercoaster opklom,speelde de groep à volonté hun nieuwe single Savage, dit keer met full house opzwepende pop beats. De fans circelden met hoge snelheid rondom deze fantastische groep. Wat een stunt! “Je krijgt er zoveel energie van terug”,aldus Sylvie. Ze werd immers omringd door een tornado hels juichende fans tijdens het concert.

Soldier’s heart met een volledige set kan je nog bewonderen op:

  • 6 juli Les Ardentes Luik
  • 21 juli De Gentse Feesten
  • 28 juli Rock Olmen
  • 29 juli Dioniss Festival
  • 11 augustus Lokerse Feesten
  • 17 augustus Pukkelpop

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: