In mei 2020 bracht Patricia Vanneste onder de naam Sohnarr haar debuutalbum album Coral Dusk uit. Een plaat die ze op de meest afgelegen plekken van Zweden en Noorwegen componeerde en opnam.

Terug in de bewoonde wereld greep Patricia de kans om haar muziek een bijkomende betekenis te geven. Uit een diepe overtuiging dat menselijke interactie doordrongen is van het inspireren en het geïnspireerd worden, nodigde Patricia het voorbije jaar niet enkel verschillende beeldende kunstenaars uit om haar muziek als startpunt te gebruiken voor nieuw werk, maar kreeg elk nummer van de plaat tevens een nieuw muzikaal leven dankzij de handen en de geest van 8 diverse artiesten. Elk van hen werd gevraagd om één nummer van Coral Dusk te gebruiken als inspiratiebron voor een persoonlijke herwerking. Geen regels, geen formats, maar volledige carte blanche.

Tiptoe reworked by Ansatz Der Maschine is het eerste resultaat van deze 8 nieuwe creaties en vormt meteen een wondermooi voorbeeld van hoe 1 + 1 ook 3 kan worden.

“Mathijs is er met Tiptoe op een prachtige manier in geslaagd om een symbiose te creëren tussen de beide werelden van Sohnarr en Ansatz Der Maschine zonder ook maar in te boeten op één van beide identiteiten. Net als de verrassing die er kan ontstaan als een goede vriend of vriendin tijdens een gesprek moeiteloos je verhaal kan aanvullen alsof die in staat lijkt te zijn jouw gedachten te lezen, is deze versie van Tiptoe een ontroerende ontdekking en aanvulling geweest op het origineel. Een ode aan de empathie.” - Patricia Vanneste

“De song "Tiptoe" van Sohnarr is echt een song die op zijn tenen rondom je sluipt, zich voorzichtig rondom je wentelt en uiteindelijk met heel veel warmte omarmt. Voor mij was "Coral Dusk" sowieso één van de meest beklijvende en integere releases van 2020 omdat je merkt dat er zoveel emotie zit in hetgeen er niet verteld wordt of in de stilte die tussen de noten weergegeven wordt. Ik voelde meteen verwantschap met de song "Tiptoe" omdat de warme piano die halverwege de song begint, een behoorlijk emotionele impact op me had. Ik hoorde er direct een hele wereld achter. In de Rework van "Tiptoe" probeerde ik dan in Ansatz taal en sounds die wereld die ik voelde hoorbaar te maken met de achterliggende bezorgdheid van het fragiele evenwicht van de originele song niet om zeep te helpen, en ook .... de warme melancholie van het origineel te eren. Het herwerken van "Tiptoe was voor mij alvast een lockdownhoogtepunt.” - Mathijs Bertel

Ook het artwork kreeg een volledige rework dankzij kunstenaar Kasper Baele. Voor zijn schilderij inspireerde hij zich zowel op de muziek van Tiptoe als op het originele artwork, een foto getrokken door Patricia Vanneste op de plaats waar het nummer tijdens haar reis indertijd tot leven kwam.

Beluister ‘Tiptoe (reworked by Ansatz Der Maschine)’ hier: https://sohnarr.lnk.to/tiptoereworked

De volledige plaat ‘Coral Dusk - Reworked’ wordt verwacht in het najaar 2021. Deze zomer kun je Sohnarr live aan het werk zien op Werchter Parklife op 1 juli en op Gent Jazz op 11 juli.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over