Zoals elke week zorgen de dansers van So You Think You Can Dance nu zondag weer voor een wervelende dansavond bij VTM. Na Stromae enkele weken geleden heeft de top veertien in de derde liveshow de eer om het podium te delen met de Zweedse popsensatie Icona Pop op een mix van hun werheldhit I Love It en de nieuwe single All Night.

De meiden van Icona Pop Aino Jawo en Caroline Hjelt brengen twee dagen voor de liveshow, op vrijdag 25 oktober 2013, hun debuutalbum THIS IS… ICONA POP uit in België. Op het podium van SYTYCD gaat de nieuwe single All Night live in première voor de Lage Landen. De popsensatie, die maar liefst drie maal genomineerd is voor een European Music Award, brengt ook de wereldwijde tophit I Love it. Twee zomers lang was de single overal te horen, in Amerika werd hij zelfs met Dubbel Platina bekroond.

Twee dansers uit de tweede liveshow zullen jammer genoeg niet mee dansen met Icona Pop. Zo’n 540.000 kijkers (538.983, live +3) zagen hoe de jury vorige week afscheid nam van ex-voetballer Ricardo en dansende dokter Sophie. Hun afscheid was niet de enige verrassing van de avond. Goulden couple Danny en Ellen waren vorige week nog de gedoodverfde favorieten, maar ook zij moesten herkansen in de Dance For Your Life. De partners van Ricardo en Sophie zijn wel door, en breakdancer Liam mocht zelfs het compliment voor ronduit beste solo in ontvangst nemen.

[so you think you can dance]

Nu Kris en Liam hun partner dus beiden zagen vertrekken, vormen zij een nieuw samengesteld koppel. Hun doel is om in snel tempo een sterke connectie op te bouwen, al zal dat niet zo moeilijk worden. In de bootcamp Sevilla dansten ze immers al samen de flamenco. Choreograaf Steeve Austin doet alleszins zijn best om de professionele vonk volledig te doen oplaaien met een hiphopchoreografie op I Need Your Love van Calvin Harris.

Johan en Rowan bewijzen zichzelf deze week in een jazzchoreo van Laurent Flament op Amalfi van Hooverphonic. Rowan is in de wolken omdat het koppel de tweede keer gespaard bleef van een Dance For Your Life én omdat ze de stijl jazz mag dansen. Johan heeft het deze week net wat moeilijk. Laurent verwerkte in de choreo namelijk een kus. Maar met Kris in zijn achterhoofd, heeft Johan het er moeilijk mee dat Rowan hem moet kussen…

Wie ook dolgelukkig aan de derde week van de liveshows begon, zijn Tamara en Redouan. Niet alleen kregen zij uitsluitend lovende commentaar van de jury over hun prachtige performance, Tamara – en met haar de hele zaal en jurytafel – werd overmand door emoties wanneer ze haar zus uit Spanje terug zag in het publiek. Reden genoeg om deze week weer het beste van zichzelf te geven dus, ditmaal met een zwoele tango van Peter Bosveld en Ilse Lans op Tanguera van Sexteto Mayor.

Na de Dance For Your Life vorige week, zijn Danny en Ellen meer gedreven dan ooit. De jury staat al achter hen, nu het publiek nog. In de derde liveshow is het doel om de hoge lat opnieuw te halen én het publiek mee te krijgen, al zal dat niet gemakkelijk worden. Danny en Ellen brengen deze week een intieme Rumba van choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haans op het nummer Kiss Me van Jason Walker.

Hoewel alle juryleden het erover eens zijn dat Giovanni en Ina beiden veel talent hebben, kreeg dit koppel toch ook minder mooie commentaar. Vooral Ina moet nog openbloeien en de twee jonge dansers moeten meer communiceren met elkaar. Gelukkig werken ze deze week samen met Isabelle Beernaert, die er misschien wel in slaagt om Ina te doen openbloeien. Ze brengen een modern stuk op het fragiele lied uit Nederland dat ook in Vlaanderen in een mum van tijd heel wat emotie los weekte: Dat ik je mis van Maaike Oubouter.

Voor die betere connectie kan het jonge danskoppel misschien wel om raad vragen aan Tugba en Miguel. Zij kregen dezelfde kritiek in de eerste liveshow, maar werkten eraan en dat wierp zijn vruchten af. Zondag zien we hoe de Beauty en de Breakdancer hun uiteenlopende werelden van klassiek en breakdance weer dichter bij elkaar brengen. De kijker kreeg de keuze voor de dansstijl voor dit koppel en wat blijkt? Miguel heeft zijn zin gekregen… met een hiphopchoreo van Vincent Vianen op What Now van Rihana.

De knallende hiphopchoreo van Joey en Anneke bespaarde hen een Dance For Your Life. Met de dansstijl jazz op The Power of Love van Gabrielle Aplin kan het voor Anneke ook deze week niet op, zolang ze haar partner Joey maar mee krijgt … want hij wordt daarentegen sterk op de proef gesteld door choreograaf Percy Kruythoff. Percy wil niets met ‘Showy Joey’ te maken hebben en gaat op zoek naar datgene wat er achter die façade zit. Tot zijn eigen grote verbazing maakt dat echter heel wat los bij Joey, waardoor hij een erg emotionele week doormaakt en Anneke meer dan ooit nodig heeft.

De top veertien in volle actie in de derde liveshow van So You Thin You Can Dance, nu zondag 27 oktober 2013 om 19.55 bij VTM. De tickets om de tv-opname van SYTYCD live mee te maken, zijn al enige tijd uitverkocht, maar ook dit jaar zullen de tien finalisten hun danskunsten vertonen tijdens een dynamische thatertour. In een anderhalf uur durende show met hoofdchoreograaf Roy Julen als gastheer brengen de dansers zowel de favoriete choreografieën uit de tv-shows als ook nieuwe uitdagende choreografieën.

De So You Think You Can Dance-theatertour, van VTM, RTL Nederland en Albert Verlinde Entertainment, is vanaf 17 januari 2014 te zien in Amsterdam, Heerlen, Rotterdam, Gent, Antwerpen en Hilversum. Tickets zijn verkrijgbaar viawww.vtmtickets.be of 070/220.220. (€0,30/min)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: