Nu zaterdag 26 mei is het zover: de grote finale van de UEFA Champions League. In Kiev strijden Real Madrid en Liverpool voor de Beker met de Grote Oren. De Madrilenen kunnen opnieuw stunten door als eerste team ooit een derde CL-titel op rij op hun naam te schrijven. The Reds staan voor het eerst in 11 jaar nog eens in de finale van het kampioenenbal. De laatste keer dat ze konden winnen was in de spectaculaire finale tegen AC Milan in 2004/2005, 13 jaar geleden. De finale is live te volgen bij Q2, op Q2.be en via de Q-app vanaf 20.10.

Bij Liverpool is het uitkijken naar de flitsen van de Egyptenaar Mo Salah. Hij was dit seizoen goed voor maar liefst 32 doelpunten voor zijn club, wat hem ook topscorer maakte. Ook Real Madrid kan beroep doen op zijn goalgetter Cristiano Ronaldo. Hij verstuikte enkele weken geleden zijn enkel tijdens de Classico, maar is nu opnieuw fit. Heel wat Belgen zijn al gesneuveld tijdens het toernooi, maar bij The Reds is er nog één Rode Duivel te bespeuren: Simon Mignolet, die wellicht niet in doel zal starten. Madrid-coach Zinédine Zidane kan voor een primeur zorgen door de eerste coach te worden die drie Europese titels op rij pakt met zijn team. Bij winst steekt Ronaldo voor de 5e keer de beker in de lucht. Hij zou de eerste speler ooit zijn die dat klaarspeelt.

Ondanks het feit dat Mignolet wellicht niet speelt, is het voor hem toch een droom die in vervulling gaat: “Ik denk dat elke voetballer zowel een Champions League-finale als de wereldbeker voor ogen heeft als het over dromen gaat. Dit jaar speel ik de CL-finale en laat ons hopen dat we dat daarna ook met de Rode Duivels kunnen doen op het WK in Rusland.En niet alleen hij is gebrand op een goede afloop: We hebben tot nu toe rustig naar de wedstrijd kunnen toeleven, maar de fans zijn wel erg hongerig voor die trofee.

Jan Dewijngaert en Gilles De Bilde brengen verslag uit van de wedstrijd. Tom Coninx zit in de studio aan tafel met analisten Jan Boskamp, Aad de Mos en Marc Degryse.

UEFA CHAMPIONS LEAGUE: FINALE

REAL MADRID – LIVERPOOL OP ZATERDAG 26 MEI 2018 OM 20.10 LIVE BIJ Q2, OP Q2.BE EN VIA DE Q-APP

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over