2019 is het jaar waarin Slongs scoort met haar tweede album #GOEGAAN. Ze omringde zich met enkele topmuzikanten en ging samenwerkingen aan met o.a. Raymond van het Groenewoud, Will Tura en Jack Parow. Na een geslaagde release show in de Arenbergschouwburg en een drukke festivalzomer met opvallende passages op Suikerrock & Sfinks kondigt Slongs twee exclusieve zaalshows aan. Samen met haar live band, danseressen en special guests brengt ze in De Roma & Kursaal Oostende haar bekende hits en nieuwe songs van #GOEGAAN in een funky & opzwepende show met hip hop, reggae & dancehall vibes!

Info & tickets via www.slongs.be/shows

Slongs eert helden in boek 'lacht nor mij'

Lacht nor mij en ik lach terug nor A. Is het echt allemaal zo simpel, Slongs? Hoe komt het dat jij altijd zo positief bent? Neem jij misschien happy pills?

Wel, het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. En af en toe los met je smoel tegen de muur lopen. When the going get’s tough, the tough get going. Die eerste tough wil zeggen moeilijk, de tweede zachtmoedige vastberadenheid, een eigenschap die ook mijn grote helden typeert.

Mijn heroes en sheroes blinken uit in vreedzaam verzet. Het is de tweede tough die hen drijft. Hoe komt het dat Nelson Mandela na zevenentwintig jaar gevangenis niet verbitterd raakte? Hoe kan het dat Jezus stervend aan het kruis vergiffenis vroeg voor zijn vervolgers? Waar haalt de Dalai Lama zijn lichtvoetigheid vandaan terwijl hij al decennia in ballingschap leeft?

Wat al mijn helden en heldinnen gemeen hebben, is dat ze hun eigen geest leerden kennen. Om daarna heilzame eigenschappen als vriendelijkheid en mededogen te versterken, en negatieve zoals haat en hebzucht te stoppen. Om te zoeken naar wat ons verbindt en niet naar wat ons onderscheidt.

Elk op hun manier hebben die helden mij gevormd, van onzekere puber tot vreedzame krijger. Dit boek is mijn eerbetoon aan hen. Lacht nor mij verschijnt op 25 september via Houtekiet. In najaar 2020 volgt er een theatertournee. Tot op de Boekenbeurs!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over