Graspop Metal Meeting kan vandaag alweer een headliner voor GMM19 onthullen. Slipknot komt op zaterdag 22 juni naar het Festivalpark in Dessel. De negenkoppige gemaskerde band is een graaggeziene gast op het festival. Met hun fenomenale podiumpresence en strakke nummers donderen ze telkens als een pletwals over de weide in Dessel. Shows die alle verwachtingen, en meer, inlossen is hun handelsmerk. Het wordt voor hun 7e bezoek een weerzien waar menig Graspop metalhead nu reeds naar uitkijkt. Slipknot’s fanbasis is even onwrikbaar als het alomtegenwoordig is. Verwacht je aan een kolkende massa die smullen zal uit de handen van frontman Corey Taylor op 22 juni: “Be prepared for 2019 – which, weirdly, is the 20th anniversary of our first album. Shit’s about to get fucking real again! So take that as you will.”

Gisteren maakte Graspop Metal Meeting bekend dat Within Temptation als headliner op vrijdag 21 juni op Graspop Metal Meeting 2019 staat. Het festival vindt plaats van vrijdag 21 juni tem zondag 23 juni in het Festivalpark aan de Stenehei in Dessel. De ticketverkoop start op zaterdag 27 oktober om 10u via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Meer namen voor GMM19 volgen snel.

Slipknot ontstond einde jaren ‘90 in Des Moines, Iowa in de Amerikaanse midwest. De band verwierf al snel de status van het meest zonderlinge, provocerende en agressieve muziekcollectief van het moderne tijdperk. Enorm succesvol ook. Met tot nu toe 10 Grammy Awards nominaties (waarvan één verzilverd voor “Before I Forget” in 2006), 13 platina- en 44 gouden platen wereldwijd en 2,5 miljard YouTube-views. Het laatste studioalbum van de band ‘.5: The Gray Chapter' debuteerde in 2014 in de Top 5 van de albumcharts in 19 landen over de hele wereld, waaronder de VS (# 1), VK (# 2), Japan (# 1), Australië (# 1), Rusland (# 1) en Duitsland (# 2). De band legt momenteel de laatste hand aan nieuw werk.

Meer weten? Bezoek slipknot1.com. Voor alle updates over #GMM19 surf naar graspop.be.

Over GMM 2019

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 t.e.m. 23 juni. Voor de 24ste keer zal de Stenehei in Dessel daveren op zijn grondvesten! Traditiegetrouw barst de affiche van de beste bands uit alle genres: van hardrock tot death metal, van black metal tot punk en metalcore, en nog veel meer. Verzamelen geblazen voor metalheads van over heel de wereld. Het wordt weer een zware metalen hoogmis vol episch gitaargeweld, snelle blastbeats en brutale screams. Bereid je nekspieren maar al voor!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Graspop Metal Meeting
Datum: 
21 - 23 juni 2018
Locatie: 
Dessel

Reservatie:

Meer over