Metalen Duivelse Drievuldigheid legt AB vuur aan de schenen

Dat we dit nog mogen mee maken! Twee van de ‘Big Four’-trashmetal legendes (Metallica, Megadeth, Slayer & Anthrax) op één avond in Brussel met als opener het lekkerste wat er bij de huidige generatie kopstootbands te rapen valt, het Noorse Kvelertak.

Zowat iedere band uit het ‘hardere’ genre die in hun muziek een dubbele basdrum hanteert of de gitaren richting drop B, C of D tuned is bezield door wat Dave ‘godfather of double bass’ Lombardo en Kerry King & Jeff Hanneman uit de respectievelijke stokken en snaren toverden bij Slayer. Samen met brulboei/bassist Tom Araya stampten de vier, gelijktijdig met Metallica en Anthrax, in ’81 de trashmetal uit Amerikaanse bodem en tot op de dag van vandaag blijven deze bands meedraaien aan de top van het metalspectrum.

Na de dood van hoeksteen Jeff Hanneman en het opstappen van Dave Lombardo achter de drumkit leek de toekomst voor Slayer somber, maar op Record Store Day ’15 (18 april) pakte de band uit met een 7” inclusief nieuwe song ‘When The Stillness Comes’, als voorloper van hun elfde studioalbum ‘Repentless’ (uit 11/09 op Nuclear Blast). Dit is de eerste langspeler met Gary ‘Exodus’ Holt op gitaar en drummer Paul Bostaph, die vroeger al eens een hele tijd de drumstoel van Lombardo overnam.

Special guest: Anthrax

Net als Slayer lag Anthrax mee aan de basis van de trashmetal en meer dan dertig jaar en wereldwijd zo’n vijftien miljoen verkochte platen later blazen de heren nog steeds met volle overtuiging metalanthems als ‘Indians’, ‘Madhouse’, ‘I Am The Law’ en ‘Caught In A Mosh’ door de speakers! Hun laatste wapenfeit ‘Worship Music’ dateert alweer van 2011 maar founding father/gitarist Scott Ian en de zijnen zijn volop in de weer een opvolger in elkaar te flansen die naar verluid “REALLY trashy” en “a return to the roots” zou zijn. Dan zullen we die ‘Caught In A Mosh’ maar heel letterlijk nemen!

Kvelertak

Dat de Noorse Vikings van Kvelertak hun naam (Kvelertak betekent wurggreep in het Noors) goed gekozen hebben bleek op hun gelijknamig debuut (’10) en opvolger Meir (’13) waarop ze uitpakten met een allesverwoestende wervelwind van punk, black metal en goeie ouwe rock ‘n’ roll. Ze passeerden op 1 april ’13 al eens in onze AB Club en veel gelachen hebben we niet, elkaar jolijk en vol liefde op het smoelwerk gemept in de moshpit des te meer.

Een waardige opener voor wat het metalfeest van het jaar in AB moet worden!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Slayer & Anthrax
Datum: 
Dinsdag 17 november 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over