De legende leeft verder! Na een overvolle tournee die in het najaar van 2012 halt hield in onze eigenste Ancienne Belgique, trekken gitaarheld Slash, zijn maat en zanger Myles Kennedy en hun band The Conspirators terug op pad. Ze stellen hun splinternieuwe album ‘World On Fire’ voor, dat op 15 september in de rekken ligt!

Sinds ‘Appetite For Destruction’ van Guns ’N Roses heeft Slash nooit teleurgesteld. Beroemd om zijn eeuwige hoge hoed, speelt de getalenteerde gitarist zijn riffs keer op keer met een niet aflatende energie. Niet voor niets schittert zijn ster sinds enkele jaren dan ook op de Walk Of Fame van Hollywood! Na zijn vertrek bij de Guns volgen de indrukwekkende episodes van Slash Snakepit en van Velvet Revolver. Niet lang daarna oogst hij een gigantisch succes met debuutalbum ‘Slash’ (2010), waarvoor hij samenwerkte met verschillende grootheden als Iggy Pop, Dave Grohl, Chris Cornell, Alice Cooper en ook reeds met Myles Kennedy, de zanger van Alter Bridge. In 2012 brengt Slash zijn tweede meesterwerk op de markt. ‘Apocalyptic Love’ gaat meer terug naar de basis, is meer rock ’n roll en werd samen geschreven met Myles Kennedy, die ditmaal alle zangpartijen alleen voor zijn rekening neemt. De studio-opnames van de 13 vurige nummers, onder het toeziend oog van Eric Valentine (Queens Of The Stone Age), weerspiegelen de energie en de chemie die de groep ook uitstraalt op het podium.

De synergie tussen Slash en Kennedy is zodanig intuïtief en overduidelijk dat het slechts een kwestie van tijd was voor de twee opnieuw samen het avontuur zouden opzoeken. En met ‘World On Fire’, dat op 15 september verschijnt, is het nu eindelijk zover! Met de nieuwe plaat brengen ze ons 17 onuitgegeven tracks, waarvan ze half-juni reeds een tipje van de sluier oplichten met een eerste single. Komende zomer trekken Slash en zijn bende alvast samen op een Amerikaanse tournee, en dit aan de zijde van niemand minder dan Aerosmith, net voor ze de grote plas oversteken om dit najaar de Europese podia te bestormen. Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators verwachten jou op 26 november in Vorst Nationaal! De voorverkoop voor dit concert gaat op vrijdag 30 mei om 10u van start.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Slash ft Myles Kennedy
Datum: 
Woensdag 26 november 2014, 20.00 uur
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel
Meer over