Een nieuw album getiteld “World on Fire” was voor Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators voldoende reden om een nieuwe tour te plannen met de gelijknamige titel. En gelukkig voor ons hebben zij beslist om ook langs België te passeren, dit keer in Vorst Nationaal.

Slash raakte bekend als gitarist bij Guns ’N Roses en ook om zijn hoge hoed die ondertussen met zijn haren vergroeid lijkt te zijn. In 2010 bracht hij zijn eerste solo album uit, “Slash”. Hierbij werkte hij samen met verschillende grote namen zoals Iggy Pop, Dave Grohl, Alice Cooper, maar ook al met Myles Kennedy, zanger van Alter Bridge. En dat het klikte tussen de beide heren werd duidelijk in 2012 met het album “Apocalyptic Love”. Myles neemt hierbij de zang van alle nummers voor zijn rekening en heeft Slash ook geholpen bij het schrijven ervan. En dat ze graag samen werken, krijgen we nu weer te horen en te zien.

Maar eerst mag het Canadese Monster Truck proberen om het publiek, dat volop binnenstroomt in Vorst, op te warmen. Na 2 uitgebrachte EP’s in 2010 en 2011 brachten ze in 2013 hun eerste album “Furiosity” uit. De band is dus nog bezig om zich een weg naar de top te banen. De nummers die ze in Vorst op het publiek los laten worden in ieder geval warm onthaald. Monster Truck is een echte rock’n roll band en de heerlijke stem met een ruw randje van zanger Jon Harvey draagt alleen maar bij aan het echte rock gevoel. Na een klein halfuurtje zat hun set er helaas op, maar niet zonder dat ze een stevig applaus in ontvangst mochten nemen.

Lichten uit en spots aan en daar verschenen The Conspirators kort gevolgd door Slash en nadien Myles Kennedy. Na het eigen nummer “You’re alone” was het al meteen tijd voor een Guns’n Roses cover “Nightrain”. Na deze nummers spreekt Myles geregeld het publiek toe en moedigt hij hen aan om zich mee te laten slepen door de muziek. Na 8 nummers mocht Myles zijn stem even laten rusten en kregen we Todd Kerns, basgitarist van The Conspirators, te horen voor 2 nummers. Het publiek liet zich helemaal gaan en er doken zelfs enkele verdwaalde crowdsurfers op.

Naast covers en oudere Slash nummers was er op de setlist ook ruimte voor het nieuwe album. En tijdens “Beneath the Savage Sun” werd duidelijk dat er ook nu nog voldoende aandacht werd besteed om het gitaarwerk van Slash in de verf te kunnen zetten. Maar de ultieme gitaarsolo volgde tijdens de GnR cover van “Rocket Queen” . Slash weet duidelijk nog zonder enige moeite deze nummers uit zijn vingers en gitaar te toveren.

Na een geweldige cover van “Sweet Child O’Mine” waarbij Myles Kennedy zijn fantastische stembereik nogmaals laat horen, neemt hij de tijd om het publiek, The Conspirators en Slash te bedanken. Na “Slither” een Velet Revolver cover lijkt het gedaan, maar gelukkig komt de band snel terug het podium op om nog een bis nummer te brengen. En tijdens “Paradise City” gaat het publiek dan ook een laatste keer uit zijn dak. De confettikanons zorgen voor de feestelijke afsluiting van een geweldige avond. (Sanne Goetschalckx)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: