Vrijdag 10 november trad ska-monument Madness op in een ander Borgerhouts monument, zaal De Roma. Klokslag 21u luidden de sirenes en wandelden Suggs & co gekscherend het podium op. Het ijs was al gebroken, en het staand publiek sprong reeds gemiddeld 20 cm de hoogte in op het legendarische ‘One Step Beyond’ uit 1979. Naast Suggs, eist de saxofonist zijn deeltje van aandacht op, met Madness fratsen à volonté naar het publiek en de bandleden. De volgspot verliest hem geen seconde uit het oog.

Ze zijn de enige unieke Madness en benadrukken dit graag met de song Madness. “Nee , we zijn geen Kylie Minogue, geen Led Zeppelin, maar de enige echte M A D N E S S”,aldus Suggs. Het publiek wiegt mee met recentere nummers als Mr Apples, maar de zaal ontpoft pas met de echte tijdloze grote hits als Baggy Trousers, House of Fun, It Must Be love,Our House. De tieners van toen,inmiddels vijftigers, voelen zich terug tieners, nu zonder de zwartwit puntschoenen.

Weerom komt de saxofonist als leadzanger naar voren met de leuke Mumbo Jubo song.(uit het album Can’t Touch Us Out now! ) Bijzonder aanstekelijk ritme! Madness keerde zeer intens terug naar de gezamenlijke roots in Camden Town, met het nummer Blackbird, een ode aan fallen angel Amy Winehouse.

Madness komt nog één keer terug met de witte handdoekscène van Sfinks Suggs. Aan een hels skaritme wordt met ‘A night boat to Caïro’ het feestje verdergezet. Om 22u30 valt het doek over deze Madness en vatte DJ Beatbuster de beats aan voor een mooie afterparty.

Alle info op : www.madness.co.uk

Release verzamelalbum Full House op 17 november 2017.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Meer over