De gelimiteerde oplage printplaten zijn ontworpen door Boris Tellegen, ook bekend als Delta

Amsterdamse producer en dj Sjamsoedin brengt vandaag zijn nieuwe EP ‘Research’ uit op Marguerita Recordings. Na release van eerdere singles ‘The Way You Want’ en ‘Chemical Analysis’, zijn nu alle vijf nummers beschikbaar. De EP komt ook uit op een gelimiteerd aantal printplaten, ontworpen door Boris Tellegen, beter bekend als Delta. The EP ‘Research’ en de printplaten kunnen besteld worden via Clone. De EP is ook overal digitaal beschikbaar.

Sjam is al meer dan twee decennia een goede bekende in de Nederlandse electro scene, en uiteindelijk evolueerde hij tot zijn ultieme zelf als Sjamsoedin. Afgelopen jaren omarmde hij de modulaire synthesizer en bracht hij muziek uit op Basserk, Animal Language en La Freund Recordings. Ook werkte hij samen met De Sluwe Vos op DGTL Records en brachten ze het nummer ‘Never Know’ uit die werd gedraaid door o.a. Ame, Dixon en Jennifer Cardini.

Met zijn nieuwe EP heeft Sjamsoedin zich bevrijd van de ketens van de four-to-the-floor religie. Hij experimenteert met gebroken beats en nieuwe manieren om verhalen te vertellen, terwijl hij zowel zijn ogen als oren op de dansvloer houdt. Er is ruimte voor meer melodieën en baslijnen dan we in zijn recentere werk hebben gezien. ‘Research' bestaat uit vijf stukken van electro zonder compromissen, vaak met necksnap technoid breaks, verweven met infectieuze acid. Met het compromisloze, energieke en rauwe geluid van Sjam duurde het slechts 30 seconden om Ben Spaander / Cosmic Force ervan te overtuigen deze EP uit te brengen op zijn Marguerita Recordings.

Het artwork voor 'Research' is gemaakt van een serie foto's van de printplaten, deze werden speciaal ontworpen door Boris Tellegen, ook wel bekend als Delta, voor de release van ‘Research’. Er zijn 100 printplaten gemaakt met een speciale code waarmee de EP te beluisteren is, wat dit tot een unieke release maakt.

‘Research’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. De EP en de printplaat kunnen besteld worden via Clone.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over