Drie Studio Brussel-presentatoren leven week lang buiten in de kou voor meer dan 700 goede doelen

Tijdens Music for life gaan drie Studio Brussel-presentatorenSiska Schoeters, Stijn Van de Voorde en Linde Merckpoeleen week lang buiten in de kou leven en draaien ze verzoekplaatjes die luisteraars kunnen aanvragen voor een goed doel naar keuze. Op die manier wil Studio Brussel van de week voor Kerstmis de warmste week van het jaar maken.

Over exact twee weken, op dinsdag 17 december, start Music for life vanop het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Dit jaar zamelen luisteraars tijdens de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel geld in voor een zelfgekozen goed doel. Tot gisteren konden de luisteraars goede doelen voorstellen. “In totaal werden er 732 geregistreerd”, onthulde Gerrit Rauws, directeur van de Koning Boudewijnstichting, vanmorgen in Siska staat op.

Een goed doel registreren kan niet meer, maar vanaf nu kan wie dat wil voor een van die goede doelen een actie organiseren en een plaatje aanvragen. De volledige lijst met alle goede doelen is beschikbaar via musicforlife.be.

Music For Life: de warmste week van het jaar

Van 17 december tot en met kerstavond zullen Siska, Linde en Stijn een week lang buiten in de kou leven en draaien ze non-stop verzoekplaten van luisteraars. “We gaan een week buiten leven en koud lijden maar hopen ons te kunnen verwarmen aan de verhalen en inzet van onze luisteraars. Voor die meer dan 700 goede doelen maken we er samen De Warmste Week van”, vertellen de Music for life- presentatoren.

Wie Siska, Linde en Stijn tijdens hun koude nachten wil steunen, kan zich inschrijven op stubru.be om ook een nachtje te blijven slapen op De Warmste Camping, op De Schorre in Boom. “Om verslag uit te brengen van alle warme acties in Vlaanderen, sturen we Kirsten Lemaire en Bram Willems op pad”, aldus Siska, Stijn en Linde. “Zij zullen tijdens Music for life als thermometer en thermopeter de warme solidariteit in Vlaanderen meten.”

Music For Life op radio en tv

Music for life is er 24/24 uur op Studio Brussel. Daarnaast wordt de solidariteitsactie ook dagelijks op Eén en OP12 uitgezonden. De Warmste Week wordt afgesloten op kerstavond met een slotshow op Eén van 17 tot 18 uur, gepresenteerd door Sam De Bruyn.

Music for life: van 17 tot en met 24 december op Studio Brussel met Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Stijn Van de Voorde, live vanuit het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

De Rol van de Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting is de structurele partner van Studio Brussel voor Music for life 2013 en stond de voorbije maanden in voor de registratie van de initiatieven. De stichting is ook verantwoordelijk voor de ontvangst en de uitbetaling van het ingezamelde geld aan de verschillende goede doelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: