Van 18 december tot kerstavond kamperen Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo samen een week lang in de kou. Samen met de Vlamingen en meer dan duizend goede doelen maken ze er de Warmste Week van het jaar van. Als apotheose van Music for Life is er op 24 december de "Warmste Radio", een radioprogramma van 9 tot 18 uur dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd door radiostemmen van de vier zenders.

De Warmste Week

Op donderdag 18 december om 8 uur 's morgens start de Warmste Week van Music for life, live vanop het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Voor het eerst presenteren drie vrouwen samen Music for Life: Siska Schoeters, Linde Merckpoel en - nieuwkomer - Eva De Roo.

Het concept van Music for Life is ondertussen bekend: luisteraars organiseren acties en zamelen zo geld in voor een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Op die manier wil Music for Life de vele Vlaamse vzw's die zich inzetten voor anderen ondersteunen. En de mensen die zich onvoorwaardelijk voor die goede doelen inzetten de aandacht geven die ze verdienen. Dit jaar zijn er meer dan duizend geregistreerde goede doelen waarvoor mensen acties kunnen ondernemen. De goede doelen zijn allemaal Vlaamse vzw’s die zich inzetten voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving. De Koning Boudewijnstichting zorgt er voor dat al het ingezamelde geld bij de juiste vzw’s terechtkomt.

De Warmste Radio

Ook Radio 1, Radio 2 en MNM steunen Music for Life. Op 24 december, de laatste dag van Music for Life, is er van 9 tot 18 uur de Warmste Radio, één radioprogramma dat gelijktijdig op vier radiozenders - Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel - wordt uitgezonden als apotheose van de Warmste Week van Music for Life.

Speciaal voor de tiende editie van de solidariteitsactie zakken Ayco Duyster en Jan Hautekiet (Radio 1), Peter Verhulst en Kim Debrie (Radio 2) en Karolien Debecker en Peter Van de Veire (MNM) op 24 december af naar De Schorre in Boom om er samen met Siska, Linde en Eva negen uur radio te maken. Elk uur presenteert een ander, onuitgegeven duo.

Ook Klara en de televisienetten van de VRT steunen Music for Life en maken later meer details bekend over hun acties.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: