Na vijftien jaar ongebreideld speelplezier blikt Frederik Sioen terug met het album Too Good To Be True;een overzicht van zes albums vol aanstekelijke singer-songs, die reikten van het podium van Rock Werchter tot ver in Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

Terugkijken doe je met vrienden. In de Handelsbeurs omringt Sioen zich dan ook met muzikanten die hem bijstonden op zijn tocht: Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet, Frederik Segers (Stadt), Osama Abdulrasol, Jeroen Baert en nieuw kameraden uit 'Liefde Voor Muziek': Johannes Genard (School Is Cool) en Dana Winner.

Het wordt een uniek concert met tot klassieker verheven radiohits en verdoken parels geplukt uit zijn rijke repertoire. Het enige concert in België, in Sioens thuisstad Gent.

15 jaar in een notendop

Sioens muziekverhaal begint solo in 2001. Na een eerste demo, verschillende muziekwedstrijden en meer dan 250 concerten dringt een uitbreiding zich op. Met See You Naked (2003) breekt hij door op de hitlijsten, de rest is geschiedenis.

Sioen werkte ook samen met Zuid-Afrikaanse muzikanten op Calling Up Soweto (2009), wentelt zich sinds 2012 in samenzang met de zusjes van Binti en ruilt recent zijn geliefde klavier in voor een elektrische gitaar in Man Mountain (2015).

Voeg daarbij nog zijn composities voor theater, film en tv-series en verschijningen in het programma ‘Liefde voor Muziek’ en je weet het: Sioen blijft zichzelf heruitvinden, en is duidelijk nog niet aan stoppen toe.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sioen
Datum: 
3 mei 2016
Locatie: 
Handelsbeurs, Gent

Reservatie:

Meer over