Sioen speelde op 13 april 2006 voor thuispubliek in de theaterzaal van Vooruit in Gent. Hij bracht daar zowel oude vertrouwde als nieuwe liedjes. Op het podium zat hij aan de piano en had nog een drummer en gitarist met zich mee. In de volle zaal van 650 personen bracht Sioen alles wat hij kon. En dat werd door het publiek stilzwijgend geapprecieerd door daverende applaussen. We kregen nog de kans om aan Sioen enkele vraagjes te stellen. Foto’s kan je vinden in het foto album, de antwoorden op de vragen vind je hieronder.

* Kan je een korte beschrijving geven over dit concert van afgelopen donderdag 13 april 2006 in Vooruit Gent? Welk gevoel geeft deze podium uitvoering jou?

Het is een andere samenstelling van de band dan dat we gewoon zijn, en dat maakt het tegelijk spannend als interessant. Of fris en intrinsiek tegelijkertijd. We spelen met uitsluitend piano/zang, viool en drum, respectievelijk mezelf, Jeroen Baert en Laurens Smagghe. Eigenlijk ontstond het idee vorig jaar toen we een ruimere theatertour planden, en die was zo goed meegevallen, dat we dat opnieuw wouden doen. In combinatie met het idee om terug, net zoals toen het 5 jaar geleden begon, alleen met piano en viool te spelen. En Laurens is zo een lieve kerel, die laat je gewoon niet thuis.

* Je speelde ook nieuwe liedjes tijdens het optreden. Is dit de voorbode van een nieuwe CD? Zo ja, wanneer mogen we die verwachten? En kan je ons al iets meer vertellen?

Er gaan zeker enkele van die liedjes op de volgende plaat staan. Maar ik wil gewoonweg veel nummers maken om dan in de studio te kruipen en te zien welke songs het geheel beter maken. Ik ben nog niet in de stemming om veel na te denken over een full-album. Ik schrijf gewoon veel nieuwe nummers en nieuwe melodieën. De plaat is iets voor na de zomer. Normaal gezien gaan we in januari 2007 in de studio. eerst nog even kluizenaar wezen.

* De band was 3 koppig inclusief jezelf, is dit de ideale samenstelling?

Dit is niet echt een ideale opstelling, aangezien ik veel moet 'bassen' op de piano. Want er is geen bassist in deze opstelling, en dat is wel het bizarre aan deze opstelling. Maar tegelijk blijft het een grote muzikale uitdaging. We moeten het hebben van de intimiteit en de dynamiek, eerder van de show en de kracht bij een rockopstelling.

* Deze zaal Vooruit telt iet meer dan 600 plaatsen. Alle tickets waren verkocht. Is zo’n publiek ideaal. Kunnen we je ook zien spelen voor groter publiek?

Het is en blijft en thuispubliek en dat hebben we enorm gemerkt! Wat een sfeer! We waren er echt tureluut van. Jeroen, Laurens en ik hebben er echt enorm van genoten. Het is een contrast om zeer minimaal te musiceren en tegelijk zo'n groot publiek te bereiken, die compleet stil is bij de aanslag van elke noot. Het was fantastisch! Ik denk echt dat dit een ideaal pbliek was!

* Het theater seizoen is bijna afgelopen. Wat komt er nadien? Kunnen we je nog vinden op de festivals bijvoorbeeld?

We gaan zeer low-profile enkele festivals spelen al is Blue Note Festival echt wel een topper! Maar dit is een overgangsjaar tussen 2 platen in, en ook wel een overgang tussen de 2 beginplaten en het grote werk, wat mij betreft. Een 3de lijkt me de moeilijkste plaat. Je moet echt bevestigen zonder dat je jouw strepen al ruimschoots verdiend hebt. Maar ik ben er klaar voor...

* Als slotvraag, wat met Sioen in de toekomst, Belgie, of het buitenland. Of zijn er grootse plannen?

Wel, we gaan naar China. Eerst voor een week en dan voor 2 weken in september. Dat gaat fantastisch zijn. Momenteel zijn we alles aan het bekijken in het buitenland. We spelen nog regelmatig in Duitsland en daar komt de volgende plaat ook uit. Daar begint het echt los te lopen. En we willen de 3de maar al te graag in Frankrijk uitbrengen, dus die pistes worden nog bekeken. Ik wil echt een plaat maken die Europa waardig is en hopelijk kunnen we dus af en toe ergens op pad. We hebben zoals antijd geen al te grootse verwachtingen, maar ik zou graag kunnen blijven leven van muziek maken, dat is mijn grootste plan!

Meer info over Sioen op http://www.sioen.net

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: