Gloria Estefan is een Amerikaanse zangers van Cubaanse afkomst. Gloria Estefan scoorde vooral in de jaren 80 en 90 hits met "Conga", "Can't stay away from you", "Don't wanna lose you",… Ze geldt dan ook als een van de meest succesvolle Latijns-Amerikaanse zangeressen aller tijden. Voor sommige mensen wordt ze dan ook beschouwd als de Queen of Pop van de jaren 80. Ze verkocht niet alleen 90 miljoen platen maar won ook nog eens 5 Grammy Awards. Naast zangeres is Gloria Estefan ook componiste en actrice. Tevens is ze ook een van de weinige artiesten die met zoveel verschillende muziekstijlen zovele succes gekend heeft.

Mar na een lange afwezigheid van 7 jaar, waarin er wel enkele verzamelalbums en kinderboeken verschenen zijn, is er nu haar nieuwe CD 90 Millas. De titel staat voor de afstand die ons scheidt vanaf Miami naar ons geliefde Cuba, waar we nog steeds niet naar kunnen terugkeren. Aan het album werkten niet minder dan 25 latin muzikanten mee waaronder Carlos Santana, Jose Feliciano,… die elk een rol gespeeld hebben bij de verspreiding van de inmiddels herkenbare Cuban Sound. Met dit album keert de zangeres terug naar haar roots en brengt een eerbetoon aan Cubaanse muzikanten.

Gloria Estefan over No Llores “No Llores is heel speciaal voor mij dankzij de samenwerking met Carlos Santana, Jose Felician en Sheila E. Ik heb altijd gezegd hoeveel Santana en Feliciano betekenen voor mij op professioneel en persoonlijk vlak. Dankzij hen, die de deuren geopend hebben, kunnen wij onze Latin muziek wereldwijd verspreiden. De eerste single is een van akoestische en elektrische gitaren en percussie. Het is een feestelijk nummer in de aard van wat het leven ook brengt, je moet er niet om huilen, je kunt het beter positief bekijken… het is ook een van mijn favoriete songs op het album.”

Wij mogen nu alvast 10 exemplaren van deze prachtige single “No Llores” weggeven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ons zeggen met welk nummer Gloria Estefan in 1996 een grote hit scoorde. Het nummer was ook de officiële hymne van de Olympische Spelen in Atlanta.

Download hier het album op I-Tunes
Download hier het album op MSN-music

Wedstrijdpagina

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: