Australische zanger op 2 en 3 maart 2022 te zien in Nederland

De Australische singer-songwriter RY X komt in maart 2022 naar Nederland. Op woensdag 2 maart is hij te zien in het Concertgebouw Amsterdam, op donderdag 3 maart volgt een show in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Tickets voor RY X gaan aanstaande vrijdag 26 februari om 11:00 in de verkoop via www.concertgebouw.nl en www.tivolivredenburg.nl.

Over RY X
De Australische singer-songwriter Ry Cuming, beter bekend als RY X, brak in 2013 door met de single ‘Berlin’ en verkocht daarna overal ter wereld zalen uit. RY X heeft al in vele bijzondere grote zalen gespeeld waaronder de Notre Dame in Parijs en de Royal Albert Hall in Londen. Die laatste show, met het London Contemporary Orchestra, verscheen onlangs als live-album. In 2018 speelde RY X eerder al uitverkochte shows in Paradiso en in 2018 nog in Carré Amsterdam, met The Amsterdam Chamber Orchestra. Ook stond de singer-songwriter op onder meer Best Kept Secret, Lowlands en Down The Rabbit Hole. De laatste show die hij in Nederland speelde was in oktober 2019, tijdens Amsterdam Dance Event.

Muziek
RY X maakte twee studio albums getiteld Dawn (2016) en Unfurl (2019) die beiden uitstekende recensies kregen. Het geluid van RY X wordt vergeleken met onder meer James Blake, Sufjan Stevens en Bon Iver. “Al met al lijkt Unfurl een behoorlijk toepasselijke naam voor het album”, schreef Clash over de laatste plaat van RY X. “De vele lagen ontvouwen zich en wikkelen zich om je heen, als een warme deken die je om je heenslaat na het surfen.” Naast zijn solo-werk is RY X ook bekend van de elektronische zijprojecten Howling (met producer Frank Wiedemann) en The Acid (met Adam Freeland, Steve Nalepa en Jens Kuross).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over