De Amsterdamse zangeres Celine Cairo brengt vrijdag 25 januari haar nieuwe single uit, getiteld 'Strong Enough’ en gaat in mei de clubzalen in met haar band en nieuwe muziek. 'Strong Enough’ is de eerste track van de nieuwe EP die op 8 mei wordt gepresenteerd in TivoliVredenburg. Hierna volgen nog 3 clubshows in Rotterdam, Groningen en Nijmegen.

Strong Enough is een donkere synth-pop ballad met piano, elektronische elementen en een filmisch, bijna religieus klinkend koor aan het eind. Het nummer gaat over situaties waarin je er voor elkaar wilt zijn, zelfs als iemand door emoties niet goed kan verwoorden wat diegene voelt.

Celine: "Voor mij was 'Strong Enough’ een van de eerste nummers die ik sinds lange tijd in mijn eentje schreef. Ik heb sinds mijn debuutalbum 'Free Fall’ uitkwam met tientallen mensen samengewerkt en veel muziek gemaakt voor anderen. Nu wilde ik weer mijn eigen verhaal vertellen. Dit nummer kwam op een late avond achter de piano in mijn eigen studio in Amsterdam tot stand. Het is een ode aan stille mannen die het moeilijk vinden hun emoties te verwoorden. Ik zeg eigenlijk 'neem je tijd en laat me binnen als je er klaar voor bent, ik zal er zijn’. Dat klinkt misschien cliché maar het is wel precies wat ik op dat moment wilde zeggen.”

OVER CELINE CAIRO
In 2016 bracht Celine Cairo haar in Los Angeles opgenomen debuutabum 'Free Fall’ uit, wat door Harper’s Bazaar tot het 'beste debuutalbum van het jaar’ werd gedoopt. Ze stond op Eurosonic/Noorderslag, werd door o.a. OOR en NRC geprezen en verkocht diverse clubzalen uit. Sinds de release heeft Celine vooral aan nieuwe muziek gewerkt, zo schreef ze o.a. mee aan de titelsong van de film Vals met Sarah & Julia. Afgelopen zomer gaf ze een eenmalig concert in het Koninklijk Concertgebouw naar aanleiding van haar akoestische album 'The Hector Sessions’.

08.05.2019 TivoliVredenburg, Utrecht
Verkoop vanaf 28.01.2019 om 10:00 via www.tivolivredenburg.nl
10.05.2019 Rotown, Rotterdam
Verkoop vanaf 28.01.2019 om 10:00 via www.rotown.nl
11.05.2019 Simplon, Groningen
Verkoop vanaf 28.01.2019 om 10:00 via www.simplon.nl
12.05.2019 Merleyn, Nijmegen
Verkoop vanaf 28.01.2019 om 10:00 via www.doornroosje.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over