Een straffe terugkeer voor het Schotse vijftal, zoniet één van de allerstrafste van de laatste jaren. Jim Kerr en zijn band zijn in bloedvorm en dat heeft zich de afgelopen jaren zowel op het podium geuit, met enkele vijfsterrenconcerten (Koninklijk Circus, Vorst, Lotto Arena, Rock Werchter, TW Classic), als op hun platen, '5x5' en natuurlijk ook 'Celebrate – The Greatest Hits + Collection'. Dit laatste album geeft een prachtig overzicht van de indrukwekkende vijfendertigjarige carrière van één van de sterkste Britse rockgroepen aller tijden. Van "Promised You A Miracle" tot "Glittering Prize", over "Waterfront", "Sanctify Yourself", "Belfast Child", "Mandela Day" en natuurlijk ook de allergrootste brokkenmakers "Don't You (Forget About Me)" en "Alive & Kicking".

De lange lijst onvergetelijke klassiekers maken al vele jaren het mooie weer op menig playlist. Maar Simple Minds hoeft niet uitsluitend te teren op de ongelooflijke discografie uit het verleden, ze hebben ook nog een hele toekomst voor zich en zijn zeker niet van plan stil te zitten. De release van hun gloednieuwe langspeler 'Big Music' is daar het beste bewijs van. Eerste single "Honest Town" werd samen geschreven met Iain Cook van Chvrches en is een emotioneel nummer ter gedachtenis aan Jim Kerr's moeder, die vier jaar geleden overleed in Glasgow.

In de herfst van 2015 komt de band het nieuwe werk live aan ons voorstellen met twee Belgische concerten. Op vrijdag 13 november staat Simple Minds op de planken van Vorst Nationaal en op zondag 15 november tekenen ze present in de Lotto Arena. De voorverkoop voor beide data start op maandag 10 november om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Simple Minds
Datum: 
Vrijdag 13 november 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over