‘Beter dan dit wordt het niet/ En ik weet dat dat fokt op klinkt’. Het is met volle overgave dat Simon het zegt/zingt in z’n nieuwe single, maar ook met een tikkeltje dubbelzinnigheid. Want is het nu euforisch of eerder fatalistisch, dat refrein? De hemel op aarde, of net omgekeerd?

Het leven zit vol tegenstrijdigheden, en elke (toevallige) ontmoeting opent mogelijk een deur naar alleen maar meer dillema’s. Die instelling vormt de basis voor de situatieschets die Simon uiteenzet in Beter Wordt Het Niet, zijn eerste single sinds Simon’s finaleplaats met Hart Van Steen in De Nieuwe Lichting 2021.

Een song over communicatie, over contradictie, over de onverwachte wending die ieder gesproken woord in zich draagt, en hoe we daarmee om gaan. ‘Veel minder een song over ‘ik’, en op een bepaalde manier meer ‘aards’ dan de andere liedjes die ik al geschreven heb’, aldus de zingende rapper – of was het rappende zanger?

Het begon met een paar akkoorden, gepingeld op akoestische gitaar, waarmee Simon naar zijn muzikale steun en toeverlaat Antoine Plouvier trok. Samen bedachten ze een met blazers en een krols rollend orgel ingevulde dynamiek, die schippert tussen melancholisch en uitbundig, net zo ambivalent als de tekst. Wouter Van Belle tekende voor de mix en finale productie.

‘Kleine dagen in een grote stad/ Er zit een eenzaamheid verborgen in uw grote hart’, klinkt het op deze voorbode op Simon’s eerste full album, dat volgende lente zal verschijnen. Een plaat waarop hij verschillende muziekwerelden met elkaar wil verzoenen. Hiphop, klassieke pop, kleinkunst, een vleugje soul... het zit allemaal ook in Beter Wordt Het Niet.

Check de single HIER.
Bekijk de video HIER.
LIVE
  • 24/06 Het Depot – Leuven (support Ertebrekers)
  • 09/07 Het Bos – Antwerpen (solo show)
  • 10/07 Kampvuurconcerten – Holsbeek (support Yevgueni)
  • 15/07 Leven in de Dekenij – Puurs (solo show)
  • 18/07 DOK – Gent (met IKRAAAN, Rian Snoeks)
  • 31/07 Cristal Openluchttheater – Aarschot (support Flip Kowlier)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over